Hírek

2012.09.26. 15:51

Ismét sétálnak a családok

Veszprém - Óvodásoknak és iskolásoknak hirdetik meg a Sétál a család helytörténeti programot.

Balla Emőke

Csak azt tudjuk szeretni, amit ismerünk, mondta Némedi Lajos alpolgármester a szerdai sajtótájékoztatón. Tavaly 61 család, 84 gyermek járta végig a veszprémi sétát; a programban idén már nemcsak az óvodások, hanem általános iskolások is részt vehetnek.

Nagyné Kozma Ildikó, a Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont vezetője közölte, interaktív sétát terveznek, azt szeretnék, ha a gyeremekek mellett a szülők is jobban megismernék a várost. Az óvodások továbbra is a tavalyi útvonalon - Kossuth utca, Óváros tér, Laczkó forrás - sétálhatnak, az iskolások a Megyeháza, az Erzsébet liget, Komakút tér felé indulhatnak, tette hozzá a program másik ötletadója, a sétafüzet készítője, Jákói Bernadett óvodapedagógus. A helytörténeti kutatót a Magyar Természetjáró Szövetség  kiemelkedő természetjáró irodalmi, ismeretterjesztő tevékenységéért a minap dr. Thirring Gusztáv Emlékérem kitüntetéssel jutalmazta.

A Sétál a család programra a hét végéig lehet nevezni, a családok 2013 március végéig tehetik meg a sétát, tölthetik ki a füzetet, a díjátadás a Gizella-napokon lesz. A programhoz csatlakozott a Veszprém Megyei Levéltár is, az érdeklődők az intézmény honlapján található kisfilmekkel bővíthetik ismereteiket, tájékoztatott Márkusné Vörös Hajnalka igazgatóhelyettes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!