Hírek

2011.10.07. 07:00

Ízelítő a Kelet-Bakony természeti értékeiből

Veszprém – Izgalmas túrára invitálja szombaton az érdeklődőket a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság A HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal, a HM VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. a Keleti-Bakonyba.

Németh F. Bernadett

A szervezetek közösen vesznek részt egy Life+ projektben, melynek célja a kiemelt fontosságú élőhelyek és fajok helyreállítása és megőrzése a Keleti-Bakony térségben. A túra limitált számú résztvevővel indul, két, maximum 50 fős csoporttal. Minden résztvevő kis tájékoztató füzetet és pólót kap ajándékba.

Útvonal: Veszprém-Jutaspuszta (tszf: 213 m) – Rátóti-Nagymező - Kis-Papod-hegy (tszf: 509 m) és vissza (táv: kb. 12 km) Nehézség: közepes nehézségű gyalogos túra, emelkedőkkel. Időtartam: kb. 6 óra. Találkozó ideje és helye: szombaton 9 óra, Veszprém-Jutaspuszta buszforduló (Veres Péter utca; az 1-es busz Jutaspuszta megállóhelye; 47˚07’25.10” É, 17˚54’05.32” K)
Javasolt felszerelés: az időjárásnak megfelelő ruházat, kényelmes túracipő, távcső, innivaló és elemózsia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!