Hírek

2013.12.09. 16:40

Januárban megműtik Bálintot

Veszprém - Januárban elvégezhetik az első műtétet Kiss Bálinton - derült ki a hétvégén Pécsett, ahol CT-vizsgálatot végeztek a kilencéves veszprémi kisfiún.

Szabó Péter Dániel

Karácsonyi adománygyűjtő akciónk részeként a Napló felvette a kapcsolatot a Da Vinci Magánklinikával, ahol a szülőknek azt ígérték, tudnak segíteni. A pécsi intézetben az első perctől pozitívan álltak a kérdéshez, ez az elmúlt hétvégi CT-vizsgálatnál is látszott. Mindenki nagyon barátságos volt, dr. Tizedes György sebész is egy öleléssel fogadta Bálintot, s végig ott volt a vizsgálat során.

A pécsi intézetben az első perctől pozitívan álltak a kérdéshez, ez az elmúlt hétvégi CT-vizsgálatnál is látszott. Mindenki nagyon barátságos volt, dr. Tizedes György sebész is egy öleléssel fogadta Bálintot, s végig ott volt a vizsgálat során. Elmondta, szeretnék mielőbb megoperálni, ha minden jól megy erre januárban sor is kerülhet - mondta Bálint édesanyja, Kissné Sipos Marianna, aki férjével együtt kísérte el a kisfiút Pécsre. A műtét előtt azonban szükség van még egy háromdimenziós MR-vizsgálatra is, hogy az orvosok még pontosabb képet kapjanak a kisfiú daganatának állapotáról.

Jótékonysági vásár Veszprémi Báthory István Általános Iskola és Köznevelési Típusú Sportiskola aulájában. Gyereke, szülők, nevelők fogtak össze az iskola tanulója, Kiss Bálint támogatására. Fotó: Látos Jenő

Közben zajlanak a Napló jótékonysági gyűjtőakciójának keretében szerveződött programok is. Az elmúlt héten Baranyai Máté költő Szívtárogató című kötetének veszprémi bemutató estjén is gyűjtöttek Bálint gyógykezelésének támogatására, ahogy hétfőn a Báthory iskolában tartott kirakodóvásáron is. Gyerekek, pedagógusok, szülők fogtak össze, hoztak többek között ajándéktárgyakat, karácsonyi díszeket, játékokat, hogy azok gazdát cseréljenek, és az adományokat szintén a Napló számlájára fizessék be. A Az intézmény egyébként kedden 17 órától jótékonysági gálaműsort is szervez a VMK (volt HEMO) színháztermében, ahol az iskola tehetséges diákjai mellett fellép Forgács Anita kétszeres tánc világbajnok, Dávid Roland énekes-dalszerző, a Gyöngyhalász latin zenekar és a Litéri Néptáncegyüttes is.

Ugyancsak nagy már a készülődés Balatonalmádiban, a Pannónia Kulturális Központban, ahol december 13-án tartják Bálint megsegítésére szervezett, nemzetközi művészeti találkozót és jótékonysági koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!