Hírek

2013.12.07. 12:55

Játék és gyümölcs a lovagrendi tagoktól

Sümeg - Csecsemőtől a térség legidősebb lakosáig mindenkire gondoltak a Livlandi Kardlovagok Rendje tagjai a karácsonyi adomány összeállításakor.

Tisler Anna

A játékkal, lakberendezési cikkekkel, ruhával, édességgel, gyümölccsel teli kamion december hetedikén érkezett Sümegre. Hugo Gielen, Paul Gielen és Gaston Put évente többször hoz adományt a városnak, az intézményeknek és a térségnek. Karácsony előtt is minden évben számíthatnak rájuk a segítségre szorulók. Az idei karácsonyra a nyírlaki pszichiátriai betegek bentlakásos otthona ágyakat, bútorokat, ruhát, puzzlet és csokoládét kapott. Az ukki önkormányzat karácsonyi ajándékozását játékokkal, kerékpárokkal, ruhával segítik. Sümeg városának intézményei gyümölcsöt, játékokat, ruhaneműt kaptak. A lovagrendi tagok a betegekre is gondoltak, nekik két tolókocsit hoztak, amelyeket az idősek otthona gondozottjai használnak majd. - Az ajándékot számos iskola diákjai, egyházak karitatív szervezetei, civil szervezetek tagjai gyűjtötték, válogatták és csomagolták – tudtuk meg Hugo Gielentől. – A kamion többek között csaknem 900 plüss játékot, számos puzzlet, minden korosztály számára ruhát, cipőt, sporteszközöket, kisgyermekek számára fejlesztő játékokat tartalmaz. Kaptunk több ládányi almát és mandarint is. Segítőnk többsége évek óta gyűjt számunkra. Jó érzés, hogy sok nehéz helyzetben levő család ünnepét tesszük szebbé.

Címkék#sümeg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!