Hírek

2013.05.28. 19:00

Javuló minőség

A Magyarországi Evangélikus Egyház diakóniai konferenciát tart Révfülöpön, ahol az evangélikus diakóniai intézmények ISO 9001 szabvány szerinti minősítő bizonyítványt kaptak.

Balla Emőke

A Magyarországi Evangélikus Egyház diakóniai szolgálatában negyven intézményben 5000 ellátott számára nyújt segítséget, mintegy 1500 munkatárs szolgálatával.




Egyházunkban a fejlesztésnek fontos eszköze a minőségirányítási rendszerek kialakítása, mondta Buda Annamária, a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Iroda diakóniai osztályának vezetője.

Buda Annamária diakóniai osztályvezető előadása a rendezvényen (Fotó: Penovác Károly)

2012-ben hat diakóniai intézmény – a nyíregyházi Emmaus Evangélikus Szeretetotthon (idősek bentlakásos ellátása, nappali ellátás idősek számára, házi segítségnyújtás, étkeztetés), a szarvasi Ótemplomi Szeretetszolgálat (idősek bentlakásos ellátása, idősek klubja, fogyatékos személyek nappali ellátása, étkeztetés, házi segítségnyújtás, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, támogató szolgáltatás, szenvedélybetegek közösségi ellátása, tanyagondnoki ellátás), a kistarcsai Evangélikus Papnék Johannita Szeretetotthona (idősek otthona, étkeztetés, házi segítségnyújtás), a kaposszekcsői Evangélikus Diakóniai Otthon (idősek bentlakásos ellátása), a győri Evangélikus Szeretetház (étkeztetés, házi segítségnyújtás, idősek bentlakásos ellátása) és a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ (idősek bentlakásos ellátása, fogyatékosok bentlakásos ellátása) kezdte meg a munkát, hogy felkészüljön az ISO 9001 szerinti szabvány szerinti minősítésre.

A sikeres auditálás után a minősítő bizonyítványokat ünnepélyes keretek között adták át a diakóniai konferencián. A munka eredményeként javul az intézmények által ellátott idős, fogyatékos, szenvedélybeteg, hajléktalan emberek életminősége. A háromnapos konferencián résztvevők többek között diakóniai gyakorlatokat mutatnak be, és az egyház változó világban való szerepéről beszélgetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!