Hírek

2009.01.15. 03:28

Jégpályán csúszkáltak

<b>Tapolca</b> - Meglepően kevés autót lehetett tegnap reggel látni a városban, még az iskolakezdés előtti percekben is alig egy-egy személygépkocsi közlekedett az intézmények környékén. Azok is csak lépésben.

Szijártó János

Mindezt a tegnapi ónos esőzés nyomán kialakult életveszélyesen csúszós útfelületek produkálták, hiszen a kint parkolók közül sokan nem álltak neki a jégkockából kivakarni az autót, míg mások nem tudtak vagy nem mertek kiállni a garázsból. 

Rengetegen lépegettek, csúszkáltak óvatosan a jeges járdákon, illetve az autóbuszok közlekedési rendje is felborult, és jóformán csak délutánra állt helyre. 

A távolsági járatok nem érkeztek meg Tapolcára, és több helyközi járat is elakadt. Például a Káli-medencében szenvedtek meg a sofőrök a sózatlan, jeges utakkal. Káptalantótiban volt olyan időszak délelőtt, hogy egyszerre négy busz vesztegelt a faluban, de Zánkán is adódott hasonló helyzet. 

Ugyanakkor a Sümeg, Ajka, Tapolca, Keszthely és Nyirád közötti utakon kis késéssel, de közlekedtek a járatok, és az iskolákban, a munkahelyeken nem fordult elő tömeges késés emiatt.

Tapolcán már reggel megkezdték a csúszásmentesítést, tudtuk meg Sólyom Károly alpolgármestertől. 

Elsősorban a fő közlekedési útvonalakat és a forgalmasabb járdaszakaszokat tisztították meg géppel és kézzel egyaránt. A város nagy részében csak délutánra lehetett viszonylag normálisan közlekedni, az ekkor már jobbára hókásás utakon. 

Igaz, a mellékutcák egy részén még ekkor is lehetett volna jégkorongozni, de azokon a területeken azért arányosan lecsökkent a forgalom is az időjárás hatására. Tapolcán (legalábbis tegnap délutánig) egy koccanás írható a jegesedés számlájára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!