Hírek

2014.12.10. 21:52

Jegy nélkül szálltak vonatra

Veszprém – A vasúttársaság állítása szerint technikai okok miatt nem tudtak időben menetjegyeket kiadni. Az utasok mindezt zokon vették, jegy nélkül szálltak vonatra.

Tremmer Tamás

Felháborodott hangú levelet kapott a szerkesztőség. Olvasónk a veszprémi pályaudvaron történt „kalandját" osztotta meg velünk. Varga Balázs elmondta, szombaton délelőtt érkezett a vasútállomásra, hogy a 10,03-kor induló vonattal Szombathelyre utazzon. Körülbelül 9,40 óra környékén érkezett. Meglepődve tapasztalta, hogy körülbelül 30-40 ember áll a sorban az egyetlen nyitva tartó pénztárnál. Nem volt választása, ő is beállt. Egyre idegesebben azt tapasztalta, hogy 9,55-ig mindössze egy darab jegyet adott ki a pénztáros!

Addigra persze tovább duzzadt sor, már 50-en álltak ott, és mindenkinek 10,00 körül ment a vonata - Budapestre, Zalaegerszegre, Szombathelyre. Erre az emberek úgy döntöttek, hogy a felszállnak a vonatokra, akár jegy nélkül. Ő is odament a peronra, mondta a kalauznak, hogy felszáll, de nincs jegye. Erre ő azt mondta, hogy akkor 2500 Ft pótdíjat fog felszámolni. Olvasónk kijelentette: nem az ő hibájából nincs jegye, ezért nem fizet. A kalauz rendes volt, próbált megoldást találni, telefonon kért instrukciót. Megkapta az engedélyt az utasok felszállítására pótdíj nélkül. Fent a vonaton se mentek egyszerűen a dolgok. A kalauz alig tudta a jegyet kiadni, utasonként negyed órát szötyörgött, mert nem volt gyakorlata.

Olvasónk ezt a kellemetlen helyzetet megütközéssel fogadta. A jegypénztárnál egy árva szót sem szóltak nekik, az utasok körében teljes volt a bizonytalanság. Ez szerinte a 21. században megengedhetetlen, és a MÁV-ot minősíti.

Megkeresésünkre a MÁV-START Zrt. arról tájékoztatott, hogy az olvasónk által jelzett időpontban a belföldi jegyértékesítést technikai problémák nehezítették, ezért a vasúttársaság engedélyezte az érintett vonatokon a pótdíj nélküli menetjegyváltás lehetőségét. Ezzel huszonöten éltek is. Az utasok tájékoztatásáról – állításuk szerint - az állomáson szolgálatot teljesítő  személyzet gondoskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!