Hírek

2012.06.04. 18:27

Jelentősen emelkedik a hulladékszállítási díj

Veszprém - Háborogtak a társasházi közös képviselők a július elsejétől érvényes hulladékszállítási díjak miatt, a családi házaknál is harmadával növekszik a díj.

Halmos György

A Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. (VKSZ Zrt.) vezérigazgatója elmondta, hogy jövő hónaptól újraindul a tavaly májusban leégett királyszentistváni hulladékkezelő a kézi válogató kivételével, ami december 31-ától kezdi meg működését. Göttlinger László vezérigazgató hétfői fórumán elmondta, hogy júliustól úgynevezett kéttényezős díj lesz a hulladékszállításban, ami az alapdíjból (nettó 221 forint/hét fogyasztási helyenként) és egy ürítési díjból (3,51 forint/liter/hét) tevődik össze. Ez a díj egy családi háznál 120 literes edényzetet alapul vévé a jelenlegi 2169 forint helyett 3039 forintot jelent havonta, ami 30 százalékos emelésnek felel meg. (A kéttényezős díj a  konzorcium területén nagyjából ugyanakkora, minimális eltérések lehetségesek.)

Több közös képviselő is felháborodva jelezte, társasházaknál a júliusi emelés még jelentősebb növekedést eredményez, például kilencvenliteres ürítési mennyiségnél egy hatvanlakásos társasháznál havi 92 809 forintról 155 108 forintra emelkedik a díj, ami 67 százalékos növekedés.

A vezérigazgató beszélt a fórumon arról is, hogy a zrt. szolgáltatási területén, 26 településen a hulladékszállításból származó kintlévőségük elérte a 122 millió forintot, míg a távhődíjhátralék 284 millió. Elhangzott, hogy  2009 és 2012 között jelentősen, 30 százalékkal csökkent  a szerződött literállomány, a kintlévőségek pedig húsz százalékkal növekedtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!