Hírek

2017.04.11. 17:50

Jelnyelven emlékeztek meg a diákok a költészet napjáról a Dózsában

Veszprém - Jelnyelv segítségével elevenítették meg a költők verseit a veszprémi Dózsa György Általános Iskola diákjai.

Balla Emőke

A Dózsa iskola életében hagyomány, hogy a költészet napján különleges rendezvényt szerveznek. Az idei már a nyolcadik alkalom volt; tavaly például a diákok az udvaron képverseket formálva köszöntötték az ünnepet, a performance élményszerűvé tette számukra az irodalmat, a költészetet.

József Attila születése és a költészet napján a Dózsa iskola tanulói a jelnyelv segítségével elevenítették meg a költők verseit Fotó: Pesthy Márton

Az Arany János-emlékévben József Attila születése napján az iskola tanulói jelnyelv segítségével elevenítették meg a költők verseit. Bár az iskolában siket hallgató nincs, hallássérült van, a rendhagyó, versek köntösébe bújtatott tanórán a diákok megjelenítették a verseket. Az alsó tagozatosok József Attila Altató című versét, a felső tagozatosok pedig Arany János Családi kör című költeményének két versszakát adták elő. A tanulók több hétig készültek a programra.

A Korner Jeltolmács és Jelnyelvi Központ munkatársa, Kompán Julika nyújtott hathatós segítséget, majd a diákok videofelvételek által tanulták a jelelést, magyar és osztályfőnöki órán ismételték a tanultakat, tájékoztatott Lovász Éva szervező. A keddi ünnepségen az alsósok és felsősök mellett verset mondott Jankovics Blanka 4. a osztályos tanuló, a megyei Ki mit tud? harmadik helyezettje, jeleltek a Vadvirág óvoda kicsinyei is, a 6. c osztály pedig a Valahol Európában című musical egy részletét adta elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!