Hírek

2014.03.01. 18:22

Jó hangulatú télűző karnevál

Balatonfüred-Arács - Nagyon szép időben, hatalmas érdeklődés mellett, több érdekes jelmezzel zajlott az Arácsi Karneválon szombaton.

Győrffy Árpád

Az Arácsért Közhasznú Alapítvány hagyományos rendezvényére az idén is a Koloska-völgybe vezető úton, a Béke utcai szoborparknál gyülekeztek. A vidám jelmezesek hada és a Csincsi Ferenc karnagy dirigálásával játszó Balatonfüredi Városi Fúvószenekar pattogós zenéjére volt végig a temető melletti parkig. Közben nagyon sok néző beállt a menetbe és a parkban felállított máglya körül is sokan várták a menet által hozott kiszebábok elégetését.



A máglyát az idén is Hári Lenke alpolgármester gyújtotta meg, hogy a tél jelképeit, a rossz időt, a járványokat és más betegségeket elűzzék. A kiszebábok elégése után következett a jelmezesek bemutatkozása, hogy a zsűri a támogatok által felajánlott ajándékok sorsáról dönteni tudjon. A kaland parki és strand belépők, fagyi és kocsma bérletek, kozmetikai csomagok találtak gazdára többek között. A fődíjat, egy kétéjszakás kehidakustányi félpanziós pihenést az Arácsi Sámán nyerte el. 

A program végén forralt borozással, forró teával, zsíros kenyérrel vendégelték meg a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!