Hírek

2017.03.25. 18:10

Jó helyre került az imahét során összegyűlt adomány

PÁPA - Az egyetemes imahét alkalmával 239 ezer 530 forint gyűlt össze a hívek adományaiból. Az összeget ebben az évben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat idén 20 éves pápai csoportjához juttatták el a szervezők.

Babos Petra

A pápai imahét során ismét a Krisztus-hívők egységéért imádkoztak a különböző felekezetek. Az összegyűlt adományt, valamint az adományozólevelet a történelmi felekezetek képviselői nyújtották át Pintér-Papp Eszternek, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja vezetőjének az Eötvös utcai Ifjúsági Centrumban. Az átadáson jelen volt Salgó Ferenc kanonok-plébános, Megyesi Ferenc káplán, Boncz Zoltán baptista lelkipásztor, valamint Márkus Mihály református lelkipásztor is.

Márkus Mihály nyújtotta át az adományt Pintér-Papp Eszternek

Márkus Mihály elmondta, nagy örömükre az idei esz-tendőben magasabb összeget nyújthattak át az előző évekhez képest. - Minden évben együtt határozzuk meg, hogy kit támogatunk az imahét során összegyűlt felajánlásokkal. Közel tíz esztendeje döntöttünk arról, hogy évről évre valamilyen intézménynek vagy szervezetnek juttatjuk el a perselypénzadományt. Eleinte az egyes felekezetek, helyi közösségek javára gyűjtöttünk, támogatva többek között a diakóniai munkát, ugyanakkor a városi óvodákat sem hagytuk ki a sorból. Idén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 20 éves pápai csoportjához juttattuk el az összeget - mondta a lelkipásztor.

Pintér-Papp Eszter köszönetét fejezte ki a történelmi egyházak képviselőinek az adományért, amelyet elmondása szerint a kiadásaik fedezésére fordítanak, kiemelten a csoportjuk nagy népszerűségnek örvendő Kultúr-Kuckó programjaira.

Pataki Gergely, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közép-dunántúli régiójának regionális ügyvezetője ugyancsak köszönetét fejezte ki a nagylelkű adományért, hogy az imahéten megjelentek s az együtt imádkozó testvérek adományait a pápai csoportjuk kapta. A továbbiakban igyekeznek munkájukkal rászolgálni erre a bizalomra. Hozzáfűzte: nagy öröm, hogy Pápán sikerült egy igazi ökumenikus összefogást megvalósítani, ami már több évre nyúlik vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!