Hírek

2014.07.27. 19:10

Vörösiszap - Jobbik: miért nem fizetnek?

Pápa – Egyre reményvesztettebbek azok a vörösiszap-károsult emberek, akiket a kormány azzal hitegetett, hogy a MAL Zrt.-től majd behajthatják jogos követeléseiket – figyelmeztet lapunkhoz eljuttatott közleményében Ferenczi Gábor, a Jobbik Veszprém megyei elnöke.

Polgár Tibor

„Több mint hetvenen látták el kézjegyükkel azt a kérelmet, melyet a 2010-es tragédiában kárt szenvedettek intéztek a minap Orbán Viktor kormányfőhöz. Az aláírók sérelmezik, hogy bár többen közülük jogerősen pert nyertek az üzemi baleset okozásáért felelős vállalat ellen, felmerül a kérdés, hogy megkapják-e, megkaphatják-e egyáltalán a nekik jogosan járó kártérítést" – fogalmaz a párt politikusa, aki hosszasan taglalja a mai napig húzódó kártérítési ügyekkel kapcsolatos anomáliákat.

Érthetetlennek nevezi, hogy miközben több mint kétmilliárd forint gyűlt össze a tragédia után a Magyar Kármentő Alapban kifejezetten azért, hogy a károsultak soron kívül és mindenkit megelőzően személyes támogatást kapjanak, még sincs forrás a jogosan megítélt kártérítési összegek kifizetésére. Ferenczi Gábor felháborítónak tartja, hogy a kifizetési sorban a környezetvédelmi bírság, a bankok, hitelezők, közüzemek, beszállítók előbbre valók, mint az önhibájukon kívül kárt szenvedett egyszerű emberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!