Hírek

2017.03.05. 16:08

Jótékonysági est Bencéért - Sokan támogatták a pápai leukémiás kisfiú kezelését

Ezúttal egy baráti társaság szervezett adománygyűjtő akciót a pápai leukémiás kisfiú felépüléséért. A változatos, több fellépő műsorából álló rendezvényen még a csilláron is lógtak, s összesen 797.900 forint adomány gyűlt össze.

Laskovics Márió

Együtt könnyebb címmel szerveztek civilek jótékonysági estet a három és fél éves leukémiás kisfiú, László-Szabó Bence gyógyulásáért szombaton a Huszár Közösségi Ház zsúfolásig megtelt földszinti előadótermében, melyet helyszínül Pápa Város Önkormányzata és a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ biztosított.

Bence családja az első sorból nézte a változatos műsort. Bence édesapja ölében húgával, mellettük László Katalin, Bence nagynénje. Fotó: Laskovics Márió

A műsorban fellépett a Pápa Városi Óvodák Vajda Péter Lakótelepi Tagóvoda Rozmaring Német Nemzetiségi Csoportja, a Pápai Református Kollégium Tánc-Lánc Alapfokú Művészeti Iskola Pitypang és Búzavirág Csoportjai, a Pápai Musical Stúdió, a Zsoodance, Szűcs Kornélia, Tóth Tündy, a Black Bunny Rock and Roll Club és a Gráciák. A belépőjegy megvásárlásával az érdeklődők Bence gyógyulását támogathatták, összesen 797.900 forint adomány gyűlt össze a jól sikerült, vidám hangulatú eseményen.

A hat fős szervező baráti társaság (balról jobbra): Molnárné Fejes Tünde, Köviné Dorogi Anita, Molnárné Varga Annamária, Kocsisné Varga Renáta, Csernákné Németh Éva és Horváth Orsolya. Fotó: Fusz Róbert

Kocsisné Varga Renáta szervező elmondta, szinte mindannyian személyesen ismerik a családot, úgyhogy szívügyük volt a segítés, és szerencsére a fellépő csoportok is nagyon készségesen segítettek. Rajta kívül Horváth Orsolya, Köviné Dorogi Anita, Molnárné Fejes Tünde, Molnárné Varga Annamária, Csernákné Németh Éva vett részt a szervezésben. A hat fős baráti társaság 2015 decemberében egy másik pápai család számára is szervezett már hasonló jótékonysági estet.

Zsúfolásig megtelt a Huszár Közösségi Ház földszinti előadóterme, ahova sokan be sem fértek. Fotó: Fusz Róbert

Bencénél januárban diagnosztizáltak leukémiás megbetegedést. Mint minden óvodás, náthás, lázas volt, aztán a tüdőgyulladásból nehezen keveredett ki, fájt a hasa. Az orvosok különböző vizsgálatokat végeztek, s a veszprémi vérvételből derült ki a komoly betegség, így január 22. óta Budapesten kezelik. Édesanyja végig vele van, édesapja pedig itthon maradt Bence húgával.

M. Varga Veronika és a Pápai Musical Stúdió gyermekműsorában részt vett kicsik Fotó: Fusz Róbert

- Bence a kezelés második fázisában van, most már szteroidokat nem kap, csak a kemoterápiát. A folyamatosan kontrollált eredmények biztatóak, csökkent a leukémiás sejtek száma. Az orvosok szerint még hat-nyolc hónapos kezelésre szorul.

A Zsoodance táncosai Fotó: Fusz Róbert

A kórházon kívüli időben az egyik gyorséttermi lánc alapítványi házában kaptak szállást, azon kívül egyénileg kell megoldaniuk a fővárosi tartózkodás egyéb költségeit, erre fordítják a befolyt adományokat - számolt be a három és fél éves kisfiú és családja helyzetéről László Katalin, Bence nagynénje, aki ezúton is köszöni mindenkinek az önzetlen segítséget.

A Gráciák Fotó: Fusz Róbert

Így az előző jótékonysági koncert szervezőinek, Fodor Bernadett operaénekesnek és barátainak, a Pápai Lokálpatrióta-kör Egyesületnek, illetve a szombati esemény szervezőinek, fellépőinek, és közreműködőinek. Valamint Süle Zoltán nyárádi származású, jelenleg Budapesten élő barátnak, aki sokat segít Bencééknek. Mint mondta, az emberek jósága, a hihetetlen összefogás nagyon jó érzéssel tölti el a családot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!