Hírek

2017.05.01. 19:45

Jótékonysági felajánlás a veszprémi csecsemőotthonnak

VESZPRÉM Ajkai kismamák gyűjtöttek és juttattak el adományokat a veszprémi csecsemőotthonnak a napokban.

Marton Attila

A jótékonysági kezdeményezés előzménye, hogy az ajkai Végh Szilvia az intézményben is dolgozó Hajdu László gyermekorvos közvetítésével megtudta, a csecsemőotthonban szívesen fogadják a fel-ajánlásokat. Az ajkai hölgy felajánlotta a segítséget, és vezetésével ajkai kismamák indítottak gyűjtést.

A felhívásra tizenöt kismama csatlakozott az akcióhoz, és mindössze néhány hét alatt több tízezer forintnyi értékben ajánlottak fel játékokat, téli és nyári babaruhákat hároméves korig, törlőkendőket, valamint pelenkát többféle méretben, mondta el Végh Szilvia. Hozzátette, az adományozók örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez, és a résztvevőkben már az is megfogalmazódott, hogy rövidesen újra meghirdetik az akciót.

Végh Szilvia, az adománygyűjtés kezdeményezője és vezetője (balra), mellette Stégerné Szabó Éva nevelő Fotó: Pesthy Márton

A veszprémi csecsemőotthonban jelenleg két anya tartózkodik kisgyermekével, valamint további nyolc három- évesnél fiatalabb apróságot gondoznak, mondta érdeklődésünkre Stégerné Szabó Éva nevelő, aki az intézmény részéről átvette a felajánlást. Megjegyezte, szerencsésnek mondhatják magukat, mert magánszemélyek és civil szervezetek, korábbi gondozottak és vállalkozók időről időre segítik adományokkal a működésüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!