Hírek

2017.07.14. 13:33

Jövőre kezdődik a veszprémi uszoda építése - Állami forrásból készül el a létesítmény

Veszprém – A kormány megemelte a veszprémi uszodára elkülönített összeget, így a létesítmény 5,7 milliárd forintból épülhet fel 2019 második felére.

Marton Attila

Porga Gyula polgármester elmondta, a korábban a kabinet 4 milliárd forintot adott volna a beruházásra, ezt az összeget további 1,7 milliárd forinttal emelték meg. A létesítményben 50x25 méteres, tízpályás versenymedence, 25x12,5 méteres edzőmedence, egy 10,5x25 méteres, változó vízmélységű strandmedence, valamint egy 5x6 méteres gyermekmedence kap helyet. Az uszoda megfelel majd a FINA előírásainak, így nemzetközi versenyeknek is otthont adhat majd. A létesítményben ezer fő befogadására alkalmas lelátó épül.

A beruházást a Nemzeti Sportközpontok hajtja végre, és az elkészült uszoda fenntartója is az állami szerv lesz, a létesítményben várhatóan 45-48 munkavállaló dolgozik majd. A polgármester a fejlesztés ütemezése kapcsán elmondta, idén előkészítési munkák és az építési engedélyek beszerzése történik, ezután jövő év elején indítja a beruházó a közbeszerzési eljárást. A kivitelezés 2018 második felében kezdődhet. A jelenlegi tervek szerint egy év alatt épül fel az uszoda, vagyis leghamarabb 2019 harmadik negyedévében adhatják át.

Ovádi Péter, a Fidesz-KDNP választókerületi elnöke felidézte, a Modern Városok Program első lépéseként a Veszprémi Állatkert idén 765 millió forintos, míg jövőre újabb 235 millió forintos támogatást kap a kormánytól. A Petőfi Színház rekonstrukciójára előbb 680 millió forintot, 2018-ra 4 milliárd forintot, 2019-re 4,5 milliárd forintot különített el a kabinet.

Az új városi uszoda az élsport és a szabadidősport infrastrukturális feltételeinek is megfelel, valamint a veszprémi úszásoktatásban is fontos szerepet tölt majd be, tette hozzá a polgármester. A beruházás teljes költségét az állam finanszírozza, a kormány a fejlesztést nemzetgazdaságilag kiemelt beruházásnak nyilvánította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!