Hírek

2006.03.23. 10:30

Kambodzsában a H5N1 okozta egy kislány halálát

Phnompen (MTI/AP) - Elõzetes vizsgálatok azt mutatják, hogy a madárinfluenza vírusának H5N1 altípusa okozta egy hároméves kambodzsai kislány halálát, aki elõzõleg szárnyasokkal játszott

Mórocz Zsolt

Ezt csütörtökön közölték az egészségügyi minisztérium tisztviselõi és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértõi. A leányka kedden halt meg, néhány nappal azt követõen, hogy szárnyasokkal került közvetlen kapcsolatba Kampongszpeu tartományban, 45 kilométerre nyugatra a fõvárostól, Phnompentõl - közölte Li Szovan, a kambodzsai minisztérium járványellenõrzési hivatalának vezetõje.
Megge Miller, a WHO képviselõje megerõsítette, hogy az elsõ vizsgálati eredmények is a madárinfluenza vírusának H5N1 altípusát mutatták ki. Kambodzsában a madárinfluenza 2003-as ázsiai megjelenésének óta ez az ötödik, idén az elsõ haláleset. A WHO adatai szerint nyolc országban, többnyire Ázsiában, eddig 103 ember halt meg a betegségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!