Hírek

2013.12.16. 18:30

Kapni is nagyon jó

Veszprém – Egy néni sokáig nem szólt semmit, csak eltűrte, hogy segítsek neki. Aztán mikor már sokadszor mentem hozzá, rám nézett, és azt mondta, már nagyon vártalak.

Varga Domokos Péter

Egymásnak meséltek tapasztalataikról, élményeikről önkéntes segítők a Csolnoky Ferenc Kórház Csillag Termében, ahol azért hívták össze őket, hogy munkájukat megköszönjék. Körben ültek, mindenki beszélt egy kicsit arról, hogyan éli meg ezt a számára is szokatlan helyzetet. A bevezetőben idézett hölgy története folytatódott: Mikor más alkalommal ment az idős, már nagyon beteg nénihez, aki tele volt csövekkel, felnézett rá, és azt mondta, nagyon fáradtnak látlak, gyere, ülj ide mellém. És ahogy a csöppnyi ereje még engedte, odébb húzódott az ágyán. Akkor és ott értette meg, nemcsak adnak ők itt, hanem legalább annyit kapnak is ezektől a beteg emberektől.


Az önkéntes segítők munkáját kedves gesztussal köszönte meg a kórház, a dobai pszichiátriai részleg által készített textil rénszarvast adtak át nekik. A képen Horváth Ferencné ápolási igazgató és Plank Beáta szociális munkás Jalsovszky Gézának nyújtja át az egyedi ajándéktárgyat (Fotó: Penovác Károly)

 


A kórház ápolási igazgatója, Horváth Ferencné ehhez hozzátette: ők a munkájuk folyamán naponta tapasztalják meg, hogy a jó mindenkinek kell, a jó iránti vágy elemi igényük az embereknek. A kórházban szociális munkásként alkalmazott Plank Beáta feladatkörébe tartozik az önkéntes segítőkkel való foglalkozás. Megtudtuk tőle, négy éve vannak jelen náluk az önkéntes segítők, összesen 60–80 ember fordult meg náluk, mindenféle korosztályból. Mielőtt beállnak, tanfolyamon vesznek részt. Ezúttal a házi ünnepségen egy kis műsort is szerveztek nekik, majd sütemények mellett folytatták a beszélgetést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!