Hírek

2015.02.22. 21:51

Képviselőjelöltek értékelték a veszprémi választás eredményét

Veszprém – A veszprémi időközi választáson indult képviselőjelöltek nyilatkoztak a Naplónak a választás eredményéről, meglepetéseiről, tanulságairól.

Szám Dorottya

Gerstmár Ferenc, az LMP jelöltje gratulált Kész Zoltán győzelméhez. A Naplónak elmondta, hogy látszik az eredményen, hogy az emberek valami ellen és nem valami mellett tették le a voksukat. Hozzátette, hogy a kis pártoknak általában nem kedveznek az időközi választások, ezeken a megmérettetéseken jellemzően a protest szavazatok jutnak fontos szerephez. Kampányának célja egyebek mellett az volt, hogy rámutasson: nem csak fekete és fehér közül lehet választani. Köszönetet mondott mindazoknak, akik az LMP-re szavaztak; kéri tőlük, hogy a jövőben is dolgozzanak együtt Magyarország jövőjéért.

Szentpáli Kolos, a Munkáspárt jelöltje szerint meglepő eredmény született, nem gondolta volna, hogy a Fidesz veszít a választókerületben. Úgy véli ugyanakkor, hogy az eredmény jelzi az emberek akaratát, a változás iránti igényt. Hozzátette azt is: nem jó irányba halad az ország.

Varga Péter Miklósné, az Aquila Párt jelöltje úgy értékelte a választást, hogy le kell vonniuk a tanulságot és a jövőben eredményesebb kampányt kell folytatniuk.

Karancsi Tibor független jelölt úgy nyilatkozott, hogy a Szociáldemokraták támogatottjaként a középmezőnyben végzett. Gratulált a győztesnek és kíváncsian várja a tapolcai választás kimenetelét. Úgy véli, hogy a veszprémi eredmény intő jel a népszerűségvesztés útjára lépett Fidesz számára.

Horváth Lajos független jelölt szerint mindig az a párt nyer, aki több embert képes maga mögé felsorakoztatni. A választást „kész átverésként” értékelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!