Hírek

2017.08.07. 20:47

Kést rántott az orvosra a kábítószerező és alkoholizáló férfi Zircen

ZIRC - A korábban kábítószerező és alkoholizáló férfi megúszta a fogházbüntetést, mert a törvényszék jelentősen enyhített a járásbíróság döntésén.

Mátételki András

A 41 éves H. Zoltán, akit évekkel ezelőtt már elítéltek droggal való visszaélés miatt, az egyik zirci körzeti orvost nézte ki magának. Az orvos 2014. június 24-én a Damjanich utcában autózott, amikor a vádlott azt kiabálta neki, hogy megöli, majd elővette a 15 centiméteres pengéjű bicskáját, amelyet nyomatékkal szétnyitott.

A doktor lezárta belülről az ajtókat. Ez a jelenet a következő napokban megismétlődött, sőt az orvost a lakásáig is követte, ahol a gyerekei előtt szidta. Arra is volt példa, hogy a bicikliző vádlott öklét rázva zavarta a dokit autóvezetés közben. Két hónappal később a nőtlen férfi egy héten át mindig az orvos nyomában volt, mindenhová követte.

Egyszer a vasúti átjárónál keresztbe állt a kerékpárjával a sértett kocsija előtt, máskor azzal szórakozott, hogy a zebránál neki elsőbbséget adó orvost nem engedte továbbhajtani, mert nem lépett le a járdáról. Amikor pedig elindult, azt kiabálta: „Lemegyek hozzád!”, illetve durva kijelentéseket is tett. A kocsiban bent ült az orvos nyolcéves gyermeke, aki mindezt hallotta. A félelemkeltő jelenetekben része volt a körzeti orvos feleségének is.

Az ítélet megállapítása szerint a vádlottnál sikeresek voltak a pszichiátriai kezelések, két éve már nem fogyaszt kábítószert, sem alkoholt. A Zirci Járásbíróság H. Zoltánt a zaklatások miatt 10 hónap fogházbüntetésre ítélte, s elrendelték, hogy a korábban kiszabott hat hónapi szabadságvesztését utólag kell letöltenie. A törvényszék jelentősen változtatott a döntésen.

Kimondták, a férfi büntetése 240 óra közérdekű fizikai munka, továbbá a felfüggesztett büntetését nem kell utólag leülnie. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!