Hírek

2017.02.28. 21:25

Figyelni egymásra - évértékelőt tartott Kész Zoltán

Veszprém - Többen vannak, akik kormányváltás akarnak, mondta Kész Zoltán országgyűlési képviselő a megyei könyvtárban tartott évértékelőjén.

Balla Emőke

Veszprém megye 1. számú országgyűlési egyéni választókerületének megválasztott képviselője olyannak képzeli a normális Magyarországot, ahol jobboldaliak és baloldaliak, liberálisok és konzervatívok képesek vitázni, véleményt cserélni, figyelni a másik szavára. Kész Zoltán az érdemi vitában, mindenki Magyarországában hisz.

Kész Zoltán az érdemi vitában, mindenki Magyarországában hisz Fotó: Balogh Ákos

Az országgyűlési képviselő az önzés éveként jellemezte a tavalyit, ahol a nacionalizmus és az énközpontúság tört utat magának. A Brexit
és Donald Trump elnökké választása a legrosszabbat, a gyűlöletet és a kirekesztést, hozta ki az emberekből. A népszavazások éve volt a 2016-os, utalt az általa kezdeményezett, a kétmillió forintos bérplafonnal, illetve az állami termőföldek értékesítésével kapcsolatos, Gőgös Zoltán által indított aláírásgyűjtésre, a vasárnapi boltzárra, az őszi kvótanépszavazásra, valamint az olimpia rendezéséről szóló aláírásgyűjtésre. Kész Zoltán szerint - aki marad olimpiapárti - "nem az aláírásgyűjtés az olimpia ellensége, hanem a sunyiság. Erőből nem lehet nemzeti egységet teremteni, csak szívvel".

Tegnapi évértékelő beszédében hangsúlyozta, az a cél, hogy a politikát megfosszuk a korrupciótól, megmentsük a demokráciát, visszaadjuk a vidék jogait. Ő hisz a helyi képviseletek modelljében, élő kapcsolatot ápol a választó-kerület településeinek veze-tőivel, noha tudja, hogy a
polgármesterek nincsenek könnyű helyzetben. Az önkormányzatiság megszűnése a tét 2018-ban; ha marad a jelenlegi hatalom, nemcsak a kétezer lakos alatti településeken, de máshol is felszámolja a demokráciát. Múltunk és jövőnk a tét, a gyerekek jövője.

- Hiszem, hogy a Fidesz legyőzhető, a Fideszt le kell győzni. Többen vannak, akik kormányváltást akarnak, mint azok, akik nem. Ahogyan Veszprém 2015-ben megmutatta ezt a választáson, úgy fogja ezt Magyarország megtenni 2018-ban. Helyi, hiteles jelöltekkel elérjük a kormányváltást - fogalmazott a képviselő. Azt mondta, ő vállalja, hogy a legjobb döntést hozza meg.

Hajrá, Veszprém, hajrá, Magyarország, hajrá, Európa! - zárta évértékelő beszédét Kész Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!