Hírek

2016.12.27. 20:50

Készül a mélygarázs

Balatonfüred - Megkezdődött az elmúlt napokban a mélygarázs építése a Zákonyi sétányon. A beruházás a jövő évi nyílt vízi úszó-világbajnokság kapcsán tervezett városi beruházások között valósul meg.

Forgács Ádám

Bóka István, Balatonfüred polgármestere egy lakossági fórumon ismertette: kormányhatározat született arról, hogy az állam 1,9 milliárd forintot biztosít a Zákonyi sétányon megépítendő mélygarázsra, valamint a Széchenyi utcai parkolóházra. A 180 férőhelyes, lifttel ellátott mélygarázs a jelenlegi parkoló helyén létesül.

A Zákonyi sétányon található parkolót építési területté nyilvánították, várakozni a környező utcában lehet a következő hetekben Fotó: Nagy Lajos

A tervek szerint emellett a Széchenyi utcára egy 300 férőhelyes, három blokkból álló parkolóház épülne, azon a területen, amelyet jelenleg még közparkként használ a város. A polgármester tájékoztatása szerint mindkét beruházást a város bonyolítja le, ugyanakkor bizonyos költségek nem pontosan tervezhetőek, ezért előfordulhat, hogy a Széchenyi utcai parkolóházra nem marad forrás.

Ha így is alakul, a mélygarázst a Zákonyi sétányon biztosan megépítik - mondta a lakossági fórumon a polgármester. A kivitelezést az elmúlt hetekben megkezdték, a parkolót kivonták a forgalomból, építési területté nyilvánították. Hatalmas panelekkel választják el, takarják el a városképtől az építkezést.

A következő hetekben nem lehet közvetlenül a sétány közelében parkolni, megállásra a feljebb lévő parkolókat kell használni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!