Hírek

2013.08.20. 18:11

Két helyen égett az erdő Veszprém-Gyulafirátóton

Két különböző helyen, egymástól egy kilométer távolságra ütött ki tűz a veszprém-gyulafirátóti erdőben kedden, a lángok lakott területet nem veszélyeztettek.

MTI

08:15 
Eloltották a tüzet Veszprém-Gyulafirátóton


Reggel hét órára eloltották a kedden délután Veszprém-Gyulafirátóton egy erdős-bokros területen keletkezett tüzet - tájékoztatta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-t szerdán.

Őri György elmondta: a még izzó fadarabok miatt folyik a helyszín átvizsgálása és vizsgálják a tűz okát.
A kedden délután keletkezett tüzet mintegy ötven tűzoltó ötös kiemelt fokozatban oltotta egész éjszaka. A munkát nehezítette, hogy a terület katonai lőtér, ahol a gyakorlatozás során kilőtt, de fel nem robbant lőszerek lehetnek, így a tűzoltóknak fokozott óvatossággal kellett a munkájukat végezniük. 


22.15

Sikerült a tűzoltóknak körülhatárolniuk a Veszprém-Gyulafirátótnál keletkezett tüzet, de a honvédségi lőtér területén korábbi gyakorlatok során kikerült, fel nem robbant lőszerek robbanhatnak fel - tájékoztatta a helyszínről a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője kedd este az MTI-t.

Németh Tamás elmondta: az erős szél ugyan még változtathat a helyzeten, de úgy tűnik, sikerült lokalizálni és körülhatárolni a Veszprém-Gyulafirátót külterületén keletkezett tüzet. A mostani információk szerint az erdős-bokros terület mintegy 8-10 hektáron ég - tette hozzá.
Kiemelte: felhívta a tűzoltók figyelmét arra, hogy az ottani honvédségi lőtéren kilőtt, de fel nem robbant lőszerek lehetnek, amelyek a tűz hatására felrobbanhatnak, ezért fokozott óvatossággal oltsák a tüzet.

21.45

A legmagasabb, ötös kiemelt fokozatban oltják a kora este kigyulladt erdőt Veszprém Gyulafirátót városrészén - tájékoztatta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedd este az MTI-t. Csépányi-Barczi Petra elmondta: mintegy ötven tűzoltó dolgozik a lángok eloltásán, a tűzre lobbant területet mindeddig nem sikerült körülhatárolni.

Az igazgatóság ügyeletese korábban azt mondta: két helyen ütött ki tűz a gyulafirátóti erdőben, a szóvivő ezt az információt azzal egészítette ki, hogy a két tűz immár "összeért", mintegy 30 hektáron lángol az erdő.
A tűz lakott területet nem veszélyeztet - erősítették meg a korábbi közlést.

20.00

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóságra este fél hat után érkezett a jelzés, hogy Gyulafirátót fölött ég az erdő, a kiérkező tűzoltók látták, hogy két helyen is lángolnak a fák és mindkettő próbára teszi a szakértelmüket - tudta meg a Napló.

Két különböző helyen, egymástól egy kilométer távolságra ütött ki tűz a veszprém-gyulafirátóti erdőben kedden, a lángok lakott területet nem veszélyeztetnek - erősítette meg az MTI információját a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

Zsigray Dániel elmondta, hogy a tűz megfékezéséhez veszprémi, balatonfűzfői, siófoki, székesfehérvári és pétfürdői tűzoltók vonultak ki. Az erdő a két helyszínen négy, illetve öt hektáron ég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!