Hírek

2017.08.04. 18:55

Citromcirkusz, főzés, petanque, kiállítás és ünnepi hangverseny a Káli vigasságokon

SZENTBÉKKÁLLA - A Káli vigasságok számtalan eseményt kínált idén is a településen élőknek és vendégeiknek.

Tóth B. Zsuzsa

Szokás szerint a Tördemic Néptáncegyüttes nyitotta az ünnepet, a fiatal táncosok csoportja fergeteges bemutatót tartott a vidék, a Bakony, Zala és Erdély táncaiból, népszokásaiból. Molnár Endre polgármester megnyitóbeszédében megköszönte mind-azok segítségét, akik a kétnapos esemény létrehozásában segítettek. A helytörténeti múzeum létrehozója, Oltárczi Ferenc fotókiállítása a könyvtárban nyílt. A fényképfelvételeken lányával együtt meg-örökítették a településre látogató hírességeket Kocsis Zoltántól Berek Katin át Puskás Öcsiig Hírességek Szentbékkállán címmel.

 

A kultúrházban Stigmon Judit mandaláit állították ki, a készítő beavatta az érdeklődőket a mandalakészítés rejtelmeibe is. Bukor Lajosné festményeit mutatta be. A bográcsos ebédhez szólt a nóta Stark Béla közreműködésével, majd petanque- és főzőversenyt rendeztek. A gyerekeket a lufibohóc és a helyi kötődésű Rutkai Bori Banda táncos-bábos gyerekkoncertje várta. Idén is tartottak BMX-bemutatót, Gerencsér Dávid a tavalyinál is látványosabb attrakciókkal lepte meg az ünneplőket. A Szentbékkállai nyár ünnepi hangversenyen a templomban Győri Noémi és Csalogh Benedek fuvolán, Medgyesi Zsolt zongorán játszott. Liszter Sándor és a Tűzrózsák táncegyüttes tagjai megadták az utcabál alaphangulatát, majd idén is az Ori-on Dance Band szórakoztatta a mulatni vágyókat késő éjszakáig.

Vasárnap Angyali imádságok címmel Jeszenszky István adott koncertet a templomban, vendégművésze Jane Chan operaénekes volt Indonéziából. A két nap során kézművesvásár és -bemutató, helyi termelők sora várta az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!