Hírek

2012.06.22. 16:48

Kétmilliárd forintból újult meg a központ

Balatonfüred - Két éven át zajló, összesen több mint egymilliárd forint értékű fejlesztési programot zártak le pénteken hivatalosan Füred felsővárosi központjában.

Győrffy Árpád

Dr. Bóka István polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a munkák jelentős része korábban elkészült, azokat a város lakói már birtokba is vették, a mostani rendezvény a projekt együttes befejezését jelzi. Mint elmondta, a célok sok fórumon, beszélgetésen alakultak, véglegesedtek. Így került sor a zeneiskolának otthont adó Pálóczi-kastély, a vásárcsarnok, a polgármesteri hivatal és a katolikus egyház tulajdonában lévő egykori Piros iskola épületének felújítására, a kapcsolódó terek, parkok, közlekedési utak felújítására illetve kialakítására és a teljesen önerőből egy mélygarázs kialakítására.



Reményét fejezte ki, hogy a 2014-ben kezdődő uniós tervezési ciklusban is lesznek pénzügyi források az ilyen projektekhez. A fejlesztés lezárását köszöntő dr. Kontrát Károly belügyminisztériumi államtitkár úgy vélte, Füred jó példa arra, hogy milyen az okos városfejlesztés, mert nemcsak a idegenforgalom érdekében tesznek, hanem a város lakóinak is élhető, biztonságos és minőségi környezetet alakítottak ki. A programba konzorciumi partnerként bekapcsolódó katolikus egyház képviseletében Gyűrű Géza pápai prelátus nagyra értékelte az elvégzett munkát. Szerinte az eredmények annak is köszönhetők, hogy a település életére a békesség és az együttműködés jellemző. Ezért köszönetet is mondott a polgármesternek és a város lakóinak. 


Fürediek a fürediekért című pályázat

A város a közép-dunántúli operatív program keretére nyújtotta be a Fürediek a fürediekért című pályázatot a polgármesteri hivatal környékének rehabilitációjára. A 854 milliós költséghez 630 millió forint uniós támogatást nyertek. A jelentős önrészt kívánó támogatott projekten túl az önkormányzat további 376 millió forintért mélygarázst alakíttatott ki, és elvégezték a zeneiskola belső felújítását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!