Hírek

2017.07.31. 07:47

Kétszer is kirabolta ugyanazt a pápai pénzváltót

A Veszprém Megyei Főügyészség fegyveresen jelentős értékre elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat egy 35 éves férfival szemben, aki 2015 decemberében, majd 2016. január végén ugyanabban a pápai utazási irodában működtetett pénzváltót rabolta ki, az iroda dolgozóját mindkétszer lőfegyvernek látszó gáz-riasztó pisztollyal fenyegetve.

A vádirat szerint a Pápa környéki faluban élő férfi elhatározta, hogy rablással szerez magának pénzt, a bűncselekmény előkészítése során pedig választása a belvárosban lévő utazási irodára esett, ahol egy országos hálózatú cég működtetett pénzváltót.

A vádlott először 2015. december 22-én, sötétedés után ment az irodába, amikor az ott dolgozó sértett a záráshoz készülődött. A sértett éppen a pénzt rakta a trezorba, amikor a férfi az arcát eltakarva, kezében a rászegezett pisztollyal a sértett elé állt, és pénzt követelt. A vádlott fellépésétől és a pisztoly látványától a sértett megrémült, s annak tudatában, hogy a záráshoz közeli időpontban segítségre sem számíthat, a még kezében lévő pénzes zacskókat a férfinek átadta, aki ezt követően távozott.

A vádlott a következő év januárjában ismét elhatározta, hogy az utazási iroda kirablásával szerez pénzt. A decemberi esethez hasonlóan gépkocsijával a közelben leparkolt, majd gyalogosan a belvárosba ment, s az utazási iroda előtt többször elhaladva várta a bűncselekmény elkövetéséhez kedvező pillanatot. Végül több mint két óra elteltével, a délelőtti órákban ment be az utazási irodába, gáz-riasztó pisztolyát az egyedül lévő sértettre szegezte, s azzal fenyegette, hogy lőni fog. A megrémült nő – bár időhúzásra törekedett és a riasztót is megnyomta – a vádlottnak pénzt adott át, majd a férfi a pénzváltó kasszájából is vett magához pénzt. Távozása után a vádlott sietve a gépkocsijához ment, és a lakóhelyére hajtott.

Az előzetes letartóztatásban lévő elkövetővel szemben a főügyészség a vádiratában fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!