Hírek

2017.05.15. 19:35

Ki az év polgármestere? Június közepén Balatonfüreden lehull a lepel

Június 16-án a Balaton-parti település ad otthont a Városi polgármesterek randevújának. Itt derül majd ki, hogy a polgárok szerint ki az év polgármestere, alpolgármestere és jegyzője.

Sági Ági

A balatonfüredi városházán tartott sajtótájékoztatón kiderült, hogy a találkozó elsősorban arra teremt lehetőséget, hogy a városvezetők az önkormányzati szektor fontos kérdéseiről kötetlenül is beszélgethessenek. A hivatalos programban mindössze két előadás szerepel, Bóka István polgármester a vizes világbajnokság kapcsán megvalósuló fejlesztésekről és a balatoni térség fejlődési lehetőségei-ről beszél majd, és ezekhez a témákhoz kapcsolódik majd Pogácsás Tibornak, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárának előadása is.

Bóka István, a rendezvénynek helyet adó Balatonfüred polgármestere és Oltványi Tamás ötletgazda, szervező
Fotó: Sági Ági

- Nálunk június közepén már minden a vizes világbajnokság körül forog majd, a lelátó és a stégrendszer körülbelül ekkor épül majd fel. A világbajnokság kapcsán Balatonfüreden sok fejlesztés marad a városban. Kibővítjük a térfigyelő kamerarendszert, wifi-hálózat épül ki, ami a
város jelentős részét lefedi, mélygarázs és közösségi tér létesül. Sok megbeszélnivalónk van az önkormányzati szektorról, például a feladatfinanszírozás formáiról is beszélgetni fogunk - mondta el Bóka István.

A Városi polgármesterek randevúját 23. alkalommal tartják majd, de az eseményt most először hozzák balatoni helyszínre. - Felhasználjuk a vizes világbajnokság kapcsán ide irányuló figyelmet, de a Balaton idegenforgalomban betöltött szerepe kapcsán is érdekes helyszín - mondta el Oltványi Tamás ötletgazda, szervező, a Szféra ügyvezetője. Május 16-ától a rendezvény honlapján lehet szavazni, hogy ki legyen az év polgármestere, alpolgármestere és jegyzője. Egy e-mail címről egy szavazat adható le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!