Hírek

2015.10.01. 08:06

Kigyulladt a Pokoli Torony (fotókkal, videóval)

Veszprém – Kigyulladt a Házgyári úton a tízemeletes lakóház.

Kovács Erika

Kigyulladt a nyolcadik emeleten egy tároló a Házgyári úti pokoli toronyban csütörtökön. A füst teljesen beborítja az épületet, feltehetően egy tárolóban tűz ütött ki. A tűzoltók, a mentők, a rendőrség nagy erőkkel dolgozik a helyszínen. Részletekről később a helyszínről.

-Örülünk, hogy  élünk! – ezt mondták a rémült emberek a tízemeletes előtt,  köztük asszonyok, kisgyerekesek, akik fejvesztve menekültek le a lépcsőkön, ugyanis elmondásuk szerint a liftbe már nem fértek be. Volt, aki azt mondta, a lift állt, mert valaki benn ragadt. Huzsvai Istvánné a nyolcadikon lakik, mint mondta, ezen az emeleten egy tárolóban keletkezett a tűz, az asszony ijedten, a történtek hatása alatt azt mondta lapunknak, hogy először nagy füstszagot érzett, utána már meg is látta a hatalmas gomolygó füsttömeget, mire azonnal értesítette a tűzoltókat. Aztán már a többiekkel együtt dörömbölt, kiabált a többi lakónak, és mindenki azonnal futva, rohanva menekülni kezdett az égő épületből. Egy asszony a Máltai Szeretetszolgálat helyi képviseletében kijelentette mindenkinek szóltak, akik otthon tartózkodtak, és az emberek percek múltán az utcára is érkeztek. Horváth Lászlóné, aki asztmás, azt mondta, életét köszönhette annak, hogy idejében kimenekült az épületből. Sztojka Teréz emelt hangon közölte, nincs a házban vészkijárat, a nő állítása szerint  bejáratát lebetonozták, és az itt lakk attól tartanak, egyszer hasonló esetben akár tragédia is történhet velük.

Az embereknek arról nem volt tudomása, hogy vajon miért keletkezhetett a tűz a raktárhelyiségben.

Fotó: Heffler Péter

A veszprémi és a balatonfűzfői tűzoltók dolgoznak a helyszínen, úgy tudjuk, a tüzet már megfékezték, az utómunkálatokat végzik. A tűzoltók az épületet járva és a ház előtt az utcán is hangos bemondón is a bezárt lakások lakóit szólítják fel arra, hogy nyissák ki az ajtókat. A mentőszolgálat képviselői a helyszínen készenlétben várakoznak az esetleges sérültek ellátása miatt.  Értesülésünk szerint továbbra sincsenek sérültek az épületben a tűz miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!