Hírek

2015.05.16. 19:27

Kimozdultak a szabadba

Balatonfűzfő – A térség általános iskolás diákjainak szerveztek olyan horgászprogramot, amelynek során felfedezhették a természetet és megismerhették a Balatont. A gyerekek jól érezték magukat.

Tremmer Tamás

Ismeretterjesztésnek, megelőzésnek, a szabadidő hasznos eltöltésére egyaránt kiváló volt a gyermekeknek szervezett „Horgássz!  Ne drogozz!” elnevezésű horgászverseny, amelyet a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt-vel közösen immár 15. alkalommal rendezett. A versenynek ezúttal is a Balatonfűzfői Horgász Egyesület adott otthont, a horgásztanyán ideális körülmények várták a fiatalokat.

Bodó Máté egy naphallal
Fotó: Tremmer Tamás

A verseny drogprevenciós előadással kezdődött, Stanka Mária rendőr őrnagy beszélt a gyermekkori drogfogyasztás veszélyeiről. Marton Béla, balatonfűzfői polgármester is jó tanácsokkal látta el az ifjakat. Balogh Tibor szövetségi elnök elmondta, a kistérségből és Veszprémből 48 diákot fogadtak. A versennyel a horgászaton, a prevención túl az volt a szándékuk, hogy a gyermekeket kivigyék a szabadba, fedezzék fel a természetet, ismerjék meg a Balatont.

A kísérők, Tóth Csaba és Pintér Tibor előtt Muray Patrik, mögöttük Bodó Máté

Bodó Máté nem először vett részt a versenyen, amit mindig izgalommal vár. A 11 éves balatonkenesei fiú öt éve horgászik. Nagypapája, Sipos László mutatta meg neki a fogásokat. Sűrűn pecáznak, hetente legalább kétszer a parton vannak, nyáron pedig, ha teheti, minden nap. Ennél jobb elfoglaltságot el sem tud képzelni. A Balatonkenesei Horgász Egyesületnél Pintér Tibor vezetésével külön is foglalkoznak a fiatalokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!