Hírek

2009.07.04. 02:27

Kis patikát nyitott a tüdőgyógyintézet

Farkasgyepű - Csütörtökön ünnepélyesen átadták a Veszprém Megyei Önkormányzat Tüdőgyógyintézetében kialakított patikát, ami hétfőtől délelőttönként már a lakosságot is várja.

Sikos Gábor

- Ezután nem kell a gyógyintézetből kikerülő betegeknek patikát keresgélniük otthonra felírt gyógyszereik kiváltásához, hiszen itt távozásuk előtt ezt megtehetik majd - mondja el az egyik legnagyobb előnyét a patikának dr. Hercog Marianna, aki dr. Mohai Jenő kollégájával várja a gyógyszertárba betérőket. 

A patika a tbc kórokozója felfedezőjének, Robert Kochnak a nevét viseli, kialakítása helyi mesterek munkája. Medgyasszay Balázs főigazgató elmondta, hogy a saját erőből megvalósított beruházásba nem anyagi haszon miatt vágtak bele. 

Inkább azért, hogy növeljék az intézmény szolgáltatási színvonalát, megkönnyítve a távozó betegek, a dolgozók és a környéken élők helyzetét, akiknek nem kell távolra menniük egy-egy gyógyszerért.

- Nagyon örülök, hogy megnyitott a patika, hiszen így már nem kell Pápára utaznunk gyógyszerért - mondta az intézet mosodájában dolgozó Szanyi Sándorné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!