Hírek

2017.03.20. 19:50

Kiskorútól lopta el az órát, börtönbe került

Börtönben találta magát az a fiatal, aki fenyegetéssel elvett egy órát az ismerősétől.

Mátételki András

A korábban már lopásért próbára bocsátott Cs. Balázs tavaly márciusban, a kora délutáni órákban Berhidán, a Veszprémi úti bolt elől ellopott egy lezáratlan, 55 ezer forintot érő kerékpárt. Később a rendőrök lefoglalták a lakásán a kétkerekűt.

Két hónappal később súlyosabb bűncselekményt követett el a húszéves fiatal, aki június elsején, a késő esti órákban megszólította kiskorú ismerősét a buszmegállóban, hogy adjon neki cigarettát, valamint 500 forintot. A nemleges választ követően Cs. követelte a sértettől, hogy mutassa meg a pénztárcáját, amit a kamasz megtagadott. Ezután a vádlott, azzal az ürüggyel, hogy meg akarja nézni ismerőse karóráját, egyszerűen lecsatolta a kezéről a 10 ezer forintot érő digitális órát. Többszörös kérésre sem adta vissza a károsultnak az órát, sőt, megfenyegette: ha még egyszer visszakéri, akkor szétveri a fejét, illetve úgy megüti, hogy feltolja az orrát a homlokába. A fiatal a rendőrségen fotók alapján felismerte a rablót, akinél a nyomozók megtalálták az órát. 

A Veszprémi Járásbíróság rablás bűntette és lopás vétsége miatt két év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte Cs. Balázst. A törvényszék helybenhagyta a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!