Hírek

2013.08.17. 16:01

Kistérségi ünnep

Az egész kistérség együtt ünnepelt szombaton a Ludas-tó melletti nagyalásonyi falunapon.

Tóth B. Zsuzsa

A hagyományok szerint itt jöttek össze a kistérség civil szervezetei és lakói e napon, hogy együtt szórakozzanak, kikapcsolódjanak. A reggeli ébresztőt követően gólyalábasok bemutatkozása és térzene szerepel a programok között, aztán a megnyitón Ékes József országgyűlési képviselő, Nyámándiné Rozner Gyöngyi alapítványi elnök és Csöngei Gábor polgármester köszöntötte a vendégeket.

 

A nagyalásonyi Ludas-tónál a kistérség településeinek lakói, kicsik és nagyok ünnepeltek szombaton (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)



Utóbbi H. Szíbó Lajos könyvét kapta ajándékba eddig végzett munkájáért Czigler László alpolgármestertől. A programok között folklór előadás, néptánc, bábműsor szerepelt, ebéd közben Dömsödi Farkas Bálint nótázott. A gyerekeket csúszda, rodeó bika, akadálypálya, festéklövészet, légvár, pónilovaglás, sétakocsikázás, korongozás, arcfestés várta sok kézműves foglalkozás mellett.

Volt íjászat, sörivó és sodrófa hajító verseny, fellépett Éles István humorista, a Grácia hegedűtrió, a Crystal Country Club és a Jó Laci betyár, Boldizsár Zsolt festményit mutatta be, az operett gála és a lovas bemutató mellett. A kistérségi napot az esti bál zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!