Hírek

2016.06.12. 12:02

Kitűnő honismerő

Káptalanfa – Első helyezést ért el országos honismereti versenyen Bakos Péter, a Pusztai Ferenc Általános Iskola ötödik osztályos tanulója – tájékoztatta lapunkat Gellei Krisztina pedagógus.

Penk Tímea

A három fordulóból álló online versenyre Molnár Éva tanárnő hívta fel diákja figyelmét. Péter számára az érdekes feladatok mellett csábító volt, hogy tabletet, kirándulást lehetett nyerni. A tanuló nagyon örült az első helyezésnek és a honismereti kártyának, melyen évszámok, érdekes kérdések szerepelnek.

Fotó: Gellei Krisztina

A verseny feladatai közül különösen az tetszett a fiúnak, amelyikben betűkből kellett tanösvények nevét kirakni, vagy ahol egy számítógépes program alkalmazásával távolságokat kellett megkeresni. A versenyző sokat megtudhatott védett madarainkról, állatainkról és híres emberek lakhelyéről.

A tizenkét esztendős díjnyertes elmondta, hogy Káptalanfán él a szüleivel. Kiemelte, hogy szeret iskolába járni, mert jók a tanárok. Szabadidejében biciklizni, focizni és számítógépezni szokott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!