Hírek

2017.07.01. 19:55

Kitüntetések a Semmelweis-napon Zircen

A Zirc egészségügyében dolgozók a kórház és a város szervezésében együtt ünnepelték a Semmelweis-napot a kórházban.

Müller Anikó Hanga

Dr. Vermes Tamás, a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet főigazgatója felidézte Semmelweis Ignác munkásságát, akit az "anyák megmentőjeként" ismerünk, kiemelve a gyermekágyi láz elleni küzdelmét. Számba vette a kórház sikereit, elismeréssel szólt kollégái szakmai munkájáról. – Az egészségügy általános nehézségei, finanszírozási problémái ellenére vannak sikereink. Az intézmény infrastruktúrája korszerű, létszámgondokkal nem küzdünk. Dolgozóink jól képzettek, továbbképzésüket támogatjuk. Valamennyi fekvőbeteg osztályunk és az egynapos sebészet is közel száz százalékos kihasználtsággal működik, a járóbeteg teljesítmény is nő. Számos területen kívüli páciens választja kórházunkat. A jó teljesítmények és az ésszerű gazdálkodás következtében az intézmény pénzügyileg stabil, adósságunk nincs. Két nyertes pályázatunk megvalósítása – krónikus belgyógyászati osztály bővítése, napelem telepítés – folyamatban van, másik kettő elbírálás alatt. Köszönetet mondott a dolgozók áldozatos munkájáért s felolvasta egy beteg hozzátartozójának levelét, aki háláját fejezte ki a dolgozók lelkiismeretes munkájáért.

 

Valler Ilona ápolási igazgató a kézmosás és fertőtlenítés jelentőségéről tartott előadást és szólt a tervezett intézményi kézhigiénés fejlesztésekről. Ottó Péter polgármester és Dr. Horváth Sándor orvos igazgató, alpolgármester az önkormányzat által adományozott Zirc Egészségügyéért szakmai díjat Dr. Payrich Mária pszichiáternek, a Mentálhigiénés Szakrendelő és Gondozó vezetőjének adta át. A kórház dolgozói közül kitüntetést kapott Dr. Szakács István, Kukoda Vilmosné, Ringné Töreki Diána, Scheffer Emilné, Weinper Tibor, főigazgatói dicséretben részesült a gyógytornász team, Orsós Józsefné és Veidinger Zsuzsanna. Pohárköszöntőjében Ottó Péter elismeréssel szólt a város egészségügyében dolgozó szakemberekről. Hangsúlyozta, a kisvárosban minden egészségügyi területen – kórház, alapellátás, védőnői- és mentőszolgálat, gyógyszertár, mentálhigiénia – jól képzett szakemberek magas színvonalú munkát végeznek, új, felújított épületekben, a 21. század eszközeivel. Az ünnepségen fuvolazenével Palánkai Hanna és Palánkai Dóra, verssel Törökné Bartók Éva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!