Hírek

2016.10.23. 17:30

Kitüntetett nap - Mesterleveleket adtak át

Veszprém - Az elmúlt három évben a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében több mint ötszázan tették le a mestervizsgát. Legutóbb 13 szakma 69 képviselője vehette át a mesterlevelet.

Tremmer Tamás

A kamaránál mindig ünnep, ha mestereket avatnak. Olyan szakemberek, vállalkozók válnak mesterré, akik aztán majd a tanulók nevelésébe is bekapcsolódhatnak. Mindezt Bihall Tamás, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési alelnöke fogalmazta meg a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VKIK) mesteravató ünnepségén.

Szerinte a szakképzési feltételek és a szabályozás nagyjából-egészéből megteremtette a lehetőségét annak, hogy hazánkban duális képzést végezzenek. E tekintetben a legfejlettebb európai szakképzés irányába haladnak. Mivel azonban még az út elején járnak, van néhány kiigazítanivaló. Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Önkormányzat közgyűlési alelnöke köszöntőjében kifejtette, a szakképzés és a gazdaság mindig vállvetve, egymás mellett működik. Akkor lehet jó szakképzésről beszélni, ha a gazdaság is jól működik.

Szöllősiné Mátyás Anita kereskedőnek gratulál Fenyvesi Zoltán
Fotó: Penovác Károly

A kamara élére állt a mesterképzésnek. Az elmúlt három évben a VKIK szervezésében már több mint ötszázan tették le a mestervizsgát. Markovszky György kamarai elnök jelezte, mindannyian büszkék lehetnek, akik elérték ezt a címet. Ha újra akarjuk építeni a mester szó mögötti tartalmat, azt a tekintélyt, elismertséget, amit a mesterek hordoznak, akkor jó úton járunk - fogalmazta meg. A VKIK ünnepségén 13 szakma 69 képviselője vehette át a mesterlevelet.

Pap Tamás, a pincér-mestervizsga-bizottság elnöke hangsúlyozta, az ember életében a tanulás nagyon fontos szerepet tölt be. A munkahelyi és a családi kötelezettségek mellett nem könnyű tanulni, ez komoly áldozatvállalás. Ez is növeli a cím értékét. A mesterlevél átvétele dicsőség számukra, ugyanakkor hatalmas felelősség is, mondta az ifjú mesterek képviseletében felszólaló Paidl Péter (pincérmester).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!