Hírek

2013.06.04. 13:58

Kiváló buszvezetők

A Bakony Volán Zrt. pápai telephelyének oktatótermében pénteken rendezett ünnepségen részesítették jutalomban azokat az autóbuszvezetőket, akik balesetmentesen végezték szolgálatukat.

Nagy Imre

A Bakony Volán Zrt. pápai telephelyének oktatótermében pénteken rendezett ünnepségen részesítették jutalomban azokat az autóbuszvezetőket, akik balesetmentesen végezték szolgálatukat. Az ünnepség részeként Heizer János, a Bakony Volán Zrt. műszaki igazgatója, majd Szabó Gábor forgalmi igazgató értékelte a tavalyi év eredményeit, kitérve az utasszámra, a megtett kilométerekre, illetve a társaság gazdálkodására is.

Mint azt Heizer János elmondta, a 2012. évet záró közgyűlést, az értékelést május 29-én tartották.

 

A kitüntetettek, elöl Kovács Kálmán, Aigner István, a csúcstartó, és Lalák Géza autóbuszvezetők



- Nehéz év vár ránk, de a szolgáltatási díjak emelése nem szerepel a terveink között - fogalmazott Heizer János, köszönetet mondva a sofőrök teljesítményéért, amit a hosszúra nyúlt télies időszakban, és az azt követő árvíz idején nyújtottak. Szabó Gábor a kitüntetések hagyományáról szólt, kiemelve néhány statisztikai adatot. A helyi közlekedésben közel kilencszázezer, a távolságit illetően 8,5 millió kilométert tettek meg az autóbuszok tavaly, több mint tizenöt és félmillió utast szállítva.

 

A kitüntetéseket Heizer János adta át - képünkön Kovács Kálmánnak (Fotó: Nagy Imre)



Ezt követően Heizer János adta át a „balesetmentes közlekedésért” kitüntetéseket, és a ezekkel járó jutalmakat a megyében dolgozó huszonhárom autóbusz-vezetőnek. Tizenketten vehették át a 250 ezer, öten az 500 ezer, ketten a 750 ezer, ketten az egymillió, egy fő kettőmillió-kettőszázötvenezer kilométer után járó kitüntetést.

A csúcstartó Aigner István kettőmillió-kettőszázötvenezer kilométert teljesített. Az ünnepség szerény fogadással ért véget.  - Aki 45 évet tölt el egy munkahelyen, annak nagyon kell szeretnie a hivatását, az autóbusz-vezetést. 1968-ban kezdtem, Várpalotán dolgozom azóta is, 1971 óta vezetek. Távolsági járatot csináltam, különjáratoztam, Finnországtól Angliáig sok helyen megfordultam, évi ötvenezer kilométert mentem - mondta el Aigner István, aki a 45 év alatt bekövetkezett legnagyobb változást az autóbuszok minőségi javulásában, és a tömegközlekedés nagyobb kihasználásában látja.

A csúcstartó, Aigner István


-  Persze nőtt a közlekedők agresszivitása is, bár az utasokkal mindig toleráns voltam - fogalmazott a csúcstartó.

- Korkedvezményes nyugdíjas vagyok már, de még dolgozom egy nagyon rövid távon. Azt hiszem, ha újra kezdhetném, újra csak autóbuszt vezetnék - zárta a rövid beszélgetést a kitüntetett. keretes: Nehéz évet zártak, de bizakodók a Volánosok A társaság pozitív eredménnyel zárta az évet.

A költségek negyven százalékát a személyi jellegű kiadások tették ki, a százötvenöt autóbusz javítására 210 millió forintot költöttek. Nagy tétel a társaság költségvetésében az üzemanyag, ez az összes kiadás 20-22 százaléka. Minden évet jellemez a létszám-racionalizálás, illetve az egyéb költségek csökkentése is. Az idei évi bérmegállapodás 3 százalékos növekedését és a cafetéria-rendszer megőrzését írja elő.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!