Hírek

2016.09.29. 17:35

Kiváló minőségben készültek el az utak

Devecser – Nemcsak megújultak, hanem biztonságosabbá is váltak az utak – hangsúlyozta Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő.

Penk Tímea

A devecseri járás megújult útjainak az átadóünnepségén Kovács Zoltán elmondta: a komplex útfelújítási program idén 560 kilométernyi utat ölel fel az országban. Megyénkben 3,6 milliárd forintból közel harminc kilométernyi útra terjed ki a program, ennek a fele a devecseri térségben található. A kijelölésnél figyelembe vették a hat évvel ezelőtti tragédia következményeit is. Sümeg és Devecser között 2,2 kilométer, Kolontár térségében 3,2 és Tüskevárnál közel tíz kilométernyi útszakasz újult meg.

– A fejlesztési program jövőre százmilliárd forinttal folytatódik. Megyénk négy főútja, hét mellékútja újul meg negyven kilométeren 4,6 milliárd forintért, ezen felül területi fejlesztés is megvalósul 23 kilométeren – ismertette az államtitkár. Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém megyei igazgatója közölte: a tartós burkolati jelek, jelzőtáblák, prizmák, árkok, sebességcsillapító szigetek, buszöblök szintén a program részét képezték.

 

Közel 12 ezer köbméter aszfaltot használtak, több mint ötezer méter szegélyt építettek, és a Torna patak hídját is felújították. Megyénk 1633 kilométernyi útszakaszának a tizenöt százaléka újult meg az utóbbi tíz évben. A devecseri átadáson Ferenczi Gábor polgármester megköszönte a város életében stratégiai fontosságú útfelújítást, amely nemcsak közlekedésbiztonsági, hanem gazdaságélénkítési szempontból is előnyös.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!