Hírek

2017.08.04. 19:01

Kollégától búcsúzunk: elhunyt Horváth Éva újságíró, szerkesztő

Éva pontosan tudta, mire vállalkozott, amikor ezt a szép, de nehéz hivatást választotta. Édesapja, a legendás hírű szerkesztő mellett már gyermekkorában megtanulta, hogy mi a felelősség, a pontosság és hogy a Naplónak minden nap meg kell jelenni.

Horváth Éva végiglépte az újságíró pálya minden lépcsőfokát. Szerkesztett üzemi lapot Péten, kipróbálhatta magát riporterként, volt belpolitikai, közéleti rovatvezető és felelős szerkesztőként ment nyugdíjba. Utána sem a pihenést választotta, hanem nyugdíjasként szerkesztette a Vasárnapi Naplót. Szívéhez legközelebb az emberi történetek, riportok álltak, ezért boldogan vállalta a munkája mellett az első vidéki nő lap, az Ez-Az Nőknek szerkesztését is. Fegyelmezetten, pontosan, tárgyilagosan tudósította a rendszerváltás idején bekövetkezett változásokat, eseményeket. Ő az, akinek soha nem volt sajtópere és helyreigazítása sem.

 

Az utolsó pillanatig dolgozott. Munkáját örömmel, lelkiismeretesen végezte, gondozta a kollégák írásait, tartotta a kapcsolatot velük. Sokak számára volt példa, több fiatal tőle tanulta a szakmát. Minden körülmények között kiállt a kollégákért, az ő igazukért, az érdekeiket képviselte. Karakán, határozott egyéniségével megtalálta a helyes döntésekhez vezető utat.

Szenvedélyesen szerette a barátokat, az emberi kapcsolatok fontosak voltak számára. A veszprémi Jeruzsálemhegyi Baráti Körben is aktív szerepet vállalt.

Mindenkihez volt egy jó szava, bátorító, bíztató megjegyzése. A betegségben önmagát is bátorította, tudomást sem véve a gyilkos kórról.

Éva, hiányozni fogsz. Nagy űrt hagytál magad után. A Vasárnapi Napló ma már nélküled jelenik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!