Hírek

2017.03.03. 17:55

Segítség az ajkai kórháznak - érkezett műtőasztal, hordágy és ólomkötény is

Ajka - A betegek gyógyulási esélyeit javítják, a dolgozók munkáját könnyebbé teszik azok az eszközök és berendezések, amelyeket a Magyar Imre Kórháznak juttatott el Rig Lajos országgyűlési képviselő.

Tisler Anna

A 10 millió forintos értéket meghaladó eszközök a németországi Regensburg egészségügyi intézményéből kerültek Ajkára január végén. Rig Lajos a pénteki átadáson elmondta, hogy a kapcsolat Sándor László, az IPA nemzetközi rendőrszervezet etikai bizottságának a tagja segítségével jött létre. Az eszközök szállítási költségeit Ajka város önkormányzata vállalta, a szállítást egy helyi vállalkozó végezte.

Nyári Ildikó, Rig Lajos és Sándor László az átadóünnepségen Fotó: Tisler Anna

- Fontosnak tartom, hogy a kórházaknak az állami finanszírozásból beszerzett eszközkészletét ilyen adományok is kiegészítsék - fogalmazta meg a képviselő.

A szállítmányban érkezett műtőasztal, betegszállító hordágyak, sterilizáló, ólomkötény, betegőrző monitor, bútorok, textíliák, minden jó állapotú, alig használt, valamint egyszer használatos eszközökkel, kötszerekkel, intenzív terápiás felszerelésekkel is gyarapodott a kórház. Rig Lajos kiemelte, hogy az ajkai volt a harmadik szállítmány, az előző kettő Tapolcára, valamint Ózdra került. A képviselő elmondta, hogy továbbra is keresi a kapcsolatot a külföldi kórházakkal, hogy segítsen a hazai intézmények felszereltségének a javításában.

Nyári Ildikó, a Magyar Imre Kórház főigazgatója köszönetet mondott a támogatásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!