Hírek

2013.07.30. 08:24

Körözött autó vezetője ellen indult eljárás

Veszprém megye - Vezetés közben telefonált egy férfi, akit igazoltattak, s eközben kiderült: a kocsira körözést adtak ki. Rendőrségi krónika.

veol.hu

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök 1 súlyos sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, továbbá 8 olyan balesethez vonultak ki, melyek sérülés nélkül végződtek.

A rendőrök 2 főt fogtak el, továbbá 2 főt állítottak elő bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

A Tapolcai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársa július 29-én 11 óra 30 perckor a 84-es számú főúton állított meg egy olasz rendszámú személygépkocsit, illetve igazoltatta annak 43 éves vezetőjét. A pápai férfi kezében tartva használta mobiltelefonját, ezért vele szemben helyszíni bírságot szabott ki az intézkedő rendőr. A forgalmi engedély adatainak ellenőrzése közben megállapítást nyert, hogy az olasz hatóságok 2012. július 23-án a jármű körözését rendelték el. T. Jánost a Tapolcai Rendőrkapitányságra állították elő és a gépkocsit lefoglalták. A férfi elszámoltatásakor elmondta, hogy 6-7 éve foglalkozik külföldről behozott autók értékesítésével, állítása szerint nem tudta, hogy járművét körözik.

A Tapolcai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, a gépkocsi eredetét a nyomozás keretén belül vizsgálják - tudtuk meg kedden a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!