Hírek

2017.04.05. 18:30

Kiemelkedően szerepeltek az elmúlt hetekben a Kossuth iskolások

Veszprém - A Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola nevelői nagy hangsúlyt fektetnek a tehetséggondozásra, az elmúlt hetekben több versenyen is kiemelkedő eredményeket értek el az iskola tanulói.

Napló-információ

A Mategye által szervezett Zrínyi Ilona Matematikaversenyen 1. helyezést ért el Morvai Anna, Bors Ádám, Morvai Levente és Czövek Gréta. 2. helyezett lett Engi Lilien, Badics Eszter és Áment Máté. 4. helyen végzett Vörös Zalán, Pituk Mátyás és Tislér Levente. 5. lett Kurucz Noémi, Bálint Balázs, Dominyák Virág, Fröhlich Boldizsár és Nagy András Zsombor. 6. helyezést ért el Balogh Kincső, Hanisch Hanna, Czövek Benedek és Leszkovszki Nóra. A csapatversenyben a 2., 3., 5., 6., 7. és 8. osztályosok is első helyezettek lettek, a 4. osztályosok 2. helyen végeztek. Összesítésben a Kossuth iskola ismét elnyerte a megye legeredményesebb általános iskolájának járó vándorserleget, az országos döntőben öt tanuló képviselheti a megyét.

Szintén a Mategye szervezi a Varga Tamás matematikaversenyt 7-8. osztályos tanulóknak. A megyei fordulón a hetedik osztályosok között a II. kategóriában Tislér Levente 1. helyen végzett, Pósfai Márton 2. lett. A 8. osztályosok közül a II. kategóriában 2. helyezett lett Nagy Patrícia, a 6. helyen Áment Máté végzett.

A XXVIII. Bátaszéki matematikaverseny döntőjében részt vevő tanulók csoportja Fotó: Kossuth Lajos Általános Iskola

A Tolna Megyei Matematikai Tehetséggondozó Alapítvány által szervezett XXVIII. Bátaszéki matematikaverseny országos döntőjébe kilenc tanuló kapott meghívást. A 3. évfolyamon 3. helyezett Bors Ádám, 5. helyezett Vörös Csanád, 6. helyezett Frank Bálint, 7. helyezett Kurucz Noémi, 10. helyezett Vörös Zalán. A 4. évfolyamon 7. helyezett Tislér Szabolcs. A versenyekre a tanulókat Horváthné Berta Éva, Majorné Czifrik Lívia, Horváth Brigitta, Palkó-Kercsó Zsuzsanna, Pintér Gábor, Gyévai Iván és Nagyné Czaun Marianna készítette fel.

A Bolyai természettudományi csapatverseny területi döntőjében, ahol Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megye csapatai versenyeztek, hatodik évfolyamon 2. helyezett lett az Almatrosz csapat, (Pituk Mátyás, Kovács Botond, Morvai Levente, Dominyák Virág). 8. évfolyamon 2. helyezést ért el a DNS csapat (Varga Milán, Gelencsér András, Áment Máté, Pipó Fanni), az országos döntőn a dobogó 3. fokára állhatott fel. 5. helyen végzett a Természetesen csapat (Balázs Petra, Nagy Patrícia, Kővágó Zsófia Anna, Leszkovszki Nóra). A tanulók felkészítését Győriné Rapp Erzsébet, Mészöly János és Zsámár Gyöngyi végezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!