Hírek

2012.07.23. 10:11

Követeléskezelő jelentkezhet veszprémi családoknál

Veszprém - Követeléskezelő céget bízott meg a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató (VKSZ) Zrt. a kintlévőségei behajtásával; az ügyfeleknek az utolsó felszólítás átvétele után öt napjuk van a 30 napon túli adósságuk rendezésére - közölte az önkormányzat tulajdonában lévő cég vezérigazgatója

MTI

Göttlinger László elmondta: nagy mértékben növekedtek a VKSZ kintlévőségei, ezek összege mára már meghaladta a 400 millió forintot. A kintlévőségek nagy része az elmaradt távhő-szolgáltatási díjakból adódott össze, de sokan tartoznak hulladékszállítási díjjal is.

Hozzátette, azok az ügyfelek számíthatnak a követeléskezelő cég munkatársainak megjelenésére, akik tartósan, a Zrt. többszöri felszólításának ellenére nem rendezik elmaradásukat.

Minden esetben a 30 napon túli, lejárt tartozások kerülnek át a cég kezelésébe; az utolsó felszólítást a követeléskezelő társaság viszi ki személyes átvételre. Ezt követően öt nap áll az adós rendelkezésére, hogy felkeresse a cég valamely ügyfélszolgálatát, ahol lehetőség van a tartozás rendezésére, de akinek ez gondot okoz, hat havi részletfizetést is kérhet - közölte Göttlinger László.

Hangsúlyozta: ha a hátralékos ügyfelek nem rendezik öt napon belül tartozásukat, nemcsak a tőketartozást, a kamatot és az eljárási költséget kell megfizetniük, hanem a követeléskezelő társaság felmerülő költségeit is.

A vezérigazgató közlése szerint a VKSZ Zrt. partnere a családsegítő központ adósságkezelő kezdeményezésének, így a jelentős közüzemi tartozást felhalmozó ügyfelek közül azok, akik vállalják, hogy részt vesznek a kétéves programban, melynek keretében a családsegítő szolgálat munkatársa segít rendbe tenni a családi költségvetést, akár hosszabb idejű - maximum egyéves - részletfizetésre is számíthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!