Hírek

2014.05.27. 16:40

Miklósi György főhadnagy, az év rendőre szereti a munkáját

Tűzbe mennék az embereimért. Kiállok mellettük, tisztelem erőfeszítéseiket – vallja Miklósi György, a Veszprémi Rendőrkapitányság (VRK) főhadnagya, aki Az év rendőre kitüntető címet kapta.

Kovács Erika

– Végigjártam a ranglétrát, dolgoztam előadóként, főelőadóként, alosztályvezetőként. Így alaposan megismerhettem a területet – mutatkozik be a VRK közrendvédelmi osztályának körzeti megbízotti alosztályvezetője. Én magam is láttam, ahogy ismerősként üdvözölte a lakókat, polgárőröket például egy Jutas-lakótelepi megbeszélésen, amelyen a rendőrség úgynevezett Szem, azaz Szomszédok egymás között nevű programját részletezte. Látszott, szív-ügyének tekinti munkáját.

– Nagyon változatos a mi hivatásunk, hiszen minden ügy más, nem lehet uniformizálni a megoldást. Meggyőződésem, hogy a bűnmegelőzésben a rendőrség, polgárőrség és a civilek összefogásával lehet a leghatékonyabb munkát végezni. Fontos, hogy a rendőrség körzeti megbízotti irodákkal, járőrökkel, kerékpáros rendőrökkel folyamatosan ott legyen az emberek között – magyarázza.

Miklósi Györgynek Porga Gyula polgármester adta át a díjat (Fotó: Penovác Károly)

Kérdésünkre, hogy mit gondol, miért éppen övé lett a kitüntető cím, ezt válaszolta:

– Elsőként megyek be dolgozni, és gyakran utolsóként lépek ki a munkahelyemről, engem mindig lehet hívni, ezt mindenki tudja, ahogyan azt is, hogy az embereimért kiállok, mert látom, mindent megtesznek az eredményekért. Talán emiatt is eshetett rám a választás.

A felesége így ismerte meg Miklósi Györgyöt, hogy neki a munkája az élete. Így fogadta el és mindenben támogatja. Amikor a főhadnagy nem dolgozik, szívesen sétál, kirándul a feleségével, nagyon szeretik a környéket. Ritkán hazajut a szüleihez Nyírderzsre, Szabolcs megyébe. Passziója a modellezés, fából harci járműveket fabrikál, kedvence egy Tigris tank.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!