Hírek

2012.10.10. 13:50

Közmeghallgatás Balatonalmádiban

Balatonalmádi - Alig tucatnyian vettek részt az balatonalmádi közmeghallgatáson, néhányan a hulladékszállítással kapcsolatban tettek fel kérdést, de volt olyan felszólaló is, aki a városgondnokság munkáját dícsérte.

Halmos György

Keszey János polgármester a környezeti állapotról szóló beszámolójában elmondta: a városban a levegőminősége jónak mondható, határérték alatti eredményeket mutat a szennyezettséget vizsgáló műszer. Eredményesnek nevezhető a kerti zöldhulladék égetését tiltó önkormányzati rendelet, a tulajdonosok többsége betartja azt, viszont hétvégéken és az esti órákban még mindig tapasztalható füst.

- A Balaton vízszintje tavasz óta folyamatosan csökkent, a mértékadó egy méteres szinthez képest nyolcvan centiméteren van. Ami szerencsére nem befolyásolta a víz minőségét - tette hozzá a polgármester. Elmondta azt is, mederkotrásra lerakóhely hiányában nincs lehetőség, holott szükség lenne rá. Elhangzott, kisebb jelentőségű vízrendezési munkákat végeztek el az útépítésekkel együtt, például az Újhegyi, Gárdonyi és Berzsenyi utcában és a Kisfaludy közben. A polgármester a közeljövőben megoldandó feladatok között nevezte meg a Wesselényi strand parkolójának vízelvezetését. Keszey János szólt arról is, hogy a DRV Zrt. ivóvíz kutatási engedélyezési eljárást kezdeményezett, a megyehegyi térségben kinyerhető jó minőségű karsztvízzel próbálják meg kiváltani a Balaton-parton lévő felszíni kutakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!