Hírek

2017.07.13. 15:00

Közösségépítő mulatság Várpalotán

VÁRPALOTA - Második alkalommal gyújtották meg a kismezei tábortüzet a városrészben. Az elmúlt hétvégén rendezett jó hangulatú mulatságon finom étek és persze az alkalomhoz illő muzsika is várta az érdeklődőket.

Szabó Péter Dániel

- A Kismezőn élők szeretnek összejönni, a mostani alkalom is amolyan csapaterősítő tréning a városrészben élőknek, de persze mindenkit szívesen látunk - mondta el kérdésünkre Boza Gábor, a Kismezei tábortűz névre keresztelt program ötletgazdája és főszervezője.

A régi hagyományt felelevenítő eseményen a városrész szinte minden korosztálya képviseltette magát. A résztvevőket közismert slágerekkel és népzenével Slemmer Zoltán, idősebb és ifjabb Droppil Tibor, valamint az Ősiből idelátogató Vadrózsa citerazenekar szórakoztatta.

Az ízletes étek mellett a nyáresti mulatozáshoz illő zene is várta a látogatókat
Fotó: Szabó Péter Dániel

Míg az idősebbek együtt énekelték az ismert nótákat a muzsikusokkal, addig a gyermekek élvezték a környezet adta lehetőségeket. A paraszt negyedben most már elengedhetetlen kellékei a rendezvényeknek a szalmabálák, amelyeken önfeledten játszott a fiatalság.

A jó hangulatú programon a vendégeket ezúttal mintegy százötven adag paraszt tarhonyával is várták a szervezők. Ebben az ízletes egytálételben a kolbásztól kezdve a szalonnán, a burgonyán és persze a tarhonyán át minden finomság megtalálható. Nem csoda, hogy nagy sikere volt az éteknek a Kismezőn.

A paraszt tarhonyát támogatójegy vásárlása ellenében lehetett megkóstolni. Az így befolyt összeg a tavaly felavatott Kismezei közösségi ház további fejlesztését szolgálja majd. Érdekesség, hogy a változékony időjárás miatt a tavalyi évhez hasonlóan idén is a tervezettnél egy héttel később tudták csak megszervezni a programot, ám ettől függetlenül sokan kilátogattak, s együtt ünnepelték a nyarat a Kismezőn.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!