Hírek

2016.11.09. 12:35

Küzdenek a tacskó életéért: Bedrogozták?

Veszprém - Ismét hasonló tünetekkel vittek állatorvoshoz Várpalotán egy kutyát az állatvédők, mint augusztusban, tudtuk meg Szabó Éva helyi állatvédőtől. Közölte, nyáron a kölyökkutyát már nem lehetett megmenteni, iszonyú kínjai miatt el kellett altatni, a kis tacskó életéért még küzdenek.

Kovács Erika

Szabó Éva érdeklődésünkre elmondta: a tacskó gazdája  kért segítséget az állatvédőktől, mert az illető a kutyáját félig eszméletlen, görcsös állapotban találta, és az állat körül levők viselkedése kapcsán úgy gondolta, jobb, ha állatvédők segítségét kéri. A szerencsétlen tacskót azonnal állatorvoshoz vitték. Az állat életéért jelenleg is küzdenek.

Fotó: Szabó Éva

A kérdésre, hogy van-e bármilyen összefüggés a néhány hete iszonyú görcsök és sok szenvedés után kimúlt kölyökkutya és a most megbetegedett állat állapota között, illetve mik lehetnek megbetegedésük okai, az állatvédő azt mondta, erről pontos információi nincsenek.

A mostani esettel kapcsolatban megkerestük a rendőrséget, ahol Orosz Katalin Megyei szóvivő elmondta:  a Várpalotai Rendőrkapitányság állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást november 9-én.

Az augusztusi esetet tekintve kérdésünkre közölte, a Várpalotai Rendőrkapitányság állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást, és a nyomozást október 10-én megszüntették.

A közösségi oldalon azt lehet megtudni, hogy sokan háborognak a történtek kapcsán. Állítják, nem véletlenül betegednek meg, szenvednek a kutyák, szerintük borzalmas állatkínzás állhat a háttérben.

 

 

 

LEAD képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!