Hírek

2010.12.27. 10:35

Lámpás csomópontot építenek ki Tobruknál

Balatonfűzfő - A következő évtől a városban átlagosan 4,5 százalékkal emelkedik a helyi járatú közlekedés viteldíja. A város önkormányzata a Bakony Volán költségeihez 2,5 millió forinttal járul hozzá jövőre.

Mátételki András

Egyebek között erről is döntött keddi ülésén a képviselő-testület, továbbá megállapodást kötöttek a Balatonfűzfő-Litér Turisztikai Egyesülettel, amelynek értelmében az egyesület megkapja az idegenforgalmi adóból származó bevételt, valamint hozzá az állami támogatást, ami jövőre 34 millió forintot jelent. Az egyesület a pénzből rendezvényeket, programokat szervez, de jut a működésükre is.
 
- Őszről nyárra hozták előre a Fűzfő-napokat, amelyet jövőre június 17. és július 3. között tartanak. Új programként szerepel a Szent László-napi (június 25.) és a Jézus Szíve- búcsú (július 3.). A képviselők többsége továbbra is támogatja a Föveny strand átépítését, már csak azért is, hogy ne vesszen el a jelentős pályázati pénz. Arról született döntés, hogy tárgyaljon a polgármester a Közép-dunántúli Fejlesztési Ügynökséggel a beruházás határidejének meghosszabbításáról, illetve a műszaki tartalom csökkentéséről.

A város a jövő esztendőtől is a Vertikál Zrt.-vel szállíttatja el a kommunális hulladékot a városból mindaddig, míg nem épül meg a királyszent-istváni hulladékártalmatlanító. A zrt. vezetése 14 százalékos áremelést javasolt a városnak, amire később még visszatérnek. A testület támogatta azt az elképzelést, hogy a 71-es úton, Tobruknál épüljön ki a lámpás csomópont, amelynek a tervei már korábban elkészültek. (A pályázati önrész 30 százalék lenne.) Arról is határoztak, hogy a jövőben a nettó egymillió forint feletti szerződéseket nyilvánosságra hozzák. Szó volt a 2007-ben kibocsátott, akkor 750 millió forintot érő kötvényekről is. A szerződés január végéig felkerül a város honlapjára, de csak az a része, amelynek nyilvánosságra hozásához hozzájárul a hitelt nyújtó bank. A képviselők másfél millió forint támogatást szavaztak meg a tobruki, újonnan épített orvosi rendelő műszer- és bútorvásárlására.
Zárt ülés után a város polgármestere, Marton Béla ismertette, hogy a Balatonfűzfő Kultúrájáért kitüntető címet idén Soós Imre, az Öveges iskola kosárlabdaedzője kapja meg a kultúra napján. A testület támogatta az Irinyi iskola igazgatóhelyettesének, Vágfalvi Katalinnak a korkedvezményes nyugdíjba vonulását és annak anyagi terheit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!