Hírek

2017.08.03. 12:46

Lesencetomaji búcsú a jótékonyság jegyében

LESENCETOMAJ - Közel egymillió forint gyűlt össze a lesencetomaji plébániaház felújítási munkálataira a Fidesz-KDNP ajkai alapszervezete, az ajkai Római Katolikus Egyházközség tagjai és a Lesencetomaji Római Katolikus Plébánia összefogásával szervezett jótékonysági tomboláján július utolsó vasárnapján.

Szám Dorottya

A Lesencetomaji Egyházközség Anna-napi búcsújának programsorozata szentmisével kezdődött, melyet Márfi Gyula veszprémi érsek celebrált Szerenka Miklós érseki helynök és Szabó Zoltán plébános közreműködésével, papok, kispapok és a tapolcai irgalmas nővérek jelenlétében.

 

Szentmisét celebrál Márfi Gyula veszprémi érsek a lesencetomaji Szent Anna templomban

Az érsek Szent Anna, Szűz Mária édesanyjának példáján keresztül mutatott rá arra, hogy milyen fontos a gyermekek vallásos hitben való nevelkedése, melyről sok esetben a nagymamák gondoskodnak.

 

A rendezvénysorozaton jelen volt a Lesence Cserkészcsapat Gróf Sándorné csapatparancsnok vezetésével

- Minket, katolikusokat gyakran gyanúsítanak azzal, hogy nem tiszteljük kellőképpen a nőket. Ez nem igaz. Minket, Veszprém megyeieket, a legkevésbé lehet ezzel vádolni, hiszen ránk asszonyok vigyáznak: a Veszprémi Főegyházmegye védőszentje, Szent Anna és társvédőszentje, Boldog Gizella – fogalmazott az érsek, aki aggodalmát fejezte ki prédikációjában a népességfogyás, a csökkenő gyermekvállalási kedv, a családok felbomlása, a gender-ideológia terjedése, valamint a nemek közti egyenlőség és az egyformaság összekeverése miatt. Hozzátette, hogy bár az Ószövetség alapvetően apaközpontú társadalmakat mutat be, az Újszövetségben számos példát találunk arra, hogy Krisztus a korát meghaladóan vélekedett a nőkről: például megmentett egy házasságtörő asszonyt a megkövezéstől és szóba állt egy bűnös szamáriai nővel, amely a kor szokásai szerint tiltott volt.

 

Az ünnepi műsoron felléptek a Százholdas Pagony Óvoda növendékei

A szentmisét követően a művelődési ház udvarán beszédet mondott Mészáros László, Lesencetomaj polgármestere, Fülöp Zoltán, a Fidesz ajkai szervezetének elnöke és Ravasz Tibor a Fidesz választókerületi titkára, akik beszámoltak a térség látványos fejlődéséről, a kormány által nyújtott jelentős támogatásokról, valamint köszönetüket fejezték ki a nemes lelkű adakozóknak

 

Tombolanyereményeket adott át Márfi Gyula érsek és Szabó Zoltán plébános Fotó: Szám Dorottya

Felléptek a Százholdas Pagony Óvoda növendékei Nyírő-Bognár Mária óvodavezetővel és a lesenceistvándi hittanosok Gróf Sándorné hitoktató vezetésével. Zenés műsorral kedveskedtek a Szociális Otthon lakói és ápolói, majd gazdára lelt az a közel ötven kegyes adomány, melyet a környék közéleti szereplői, vállalkozói, lakosai és a Szociális Otthon ajánlott fel. A szerencsések nevét Szabó Zoltán plébános húzta ki Márfi Gyula érseki süvegéből. A fődíj Pintér Arany városlődi festőnő Szent Anna című olajfestménye volt, melyet Sáfár Béla és családja nyert meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!