Hírek

2014.01.21. 16:05

Lezárult a nyomozás a sorozatbetörő banda ellen

Vádemelési javaslattal élt a Balatonalmádi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Egy balatonkenesei lakos tett bejelentést a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon 2013. február 9-én, hogy az általa felügyelt nyaraló szerszámos kamráját feltörték. Nem vittek el ugyan semmit, de a rongálással anyagi károkat okoztak. A kiérkező járőr átvizsgálta a környéken található épületeteket és több betörést is felfedezett. A szemlebizottság számos helyszínen rögzített nyomokat, adatokat. Jellemző volt, hogy az eltulajdonítani kívánt fém tárgyat esetenként komoly rongálás árán tudták megszerezni.

Az adatgyűjtés eredményeképpen a nyomozók eljutottak egy mezőszentgyörgyi, 3 fős társasághoz, akik közül H. Attila 16 éves fiatalember az elfogását követő első kihallgatása során már elismerte 18 bűncselekmény elkövetését, valamint megnevezte két társát is, a 17 éves K. Eriket és a 23 éves R. Istvánt.

A három fiatal férfi ellen a nyomozók végül 37 rendbeli lopás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatták le az eljárást, a gyanúsítottakat a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A Balatonalmádi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az ügyet a napokban vádemelési javaslattal küldte meg a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!