Hírek

2013.08.01. 07:18

Lokálpatrióták és a térkövek

Veszprém – A Lokálpatrióták Egyesületének elnöke, Molnár Ernő fejtette ki a véleményét a térkövezésről.

Balla Emőke

A veszprémi Kossuth utca felújítása során húszezer négyzetméteres felületre kétféle térkövet használnak. A Kínából behozott gránittal 8800 négyzetméter, az osztrák térkővel 11200 négyzetméter területet fednek le. Szinte minden veszprémi hallott már egy helyi cég által gyártott térkövekről. A cég támogatja a sportot, kiépített utat és ebben a városban fizet adót. Ebből adódik a kérdés, hogy mikor dönt helyesen a város vezetése, ha egy helyi kivitelezést, jelen esetben a szükséges térkövek gyártását egy osztrák vagy egy veszprémi cégre bízza?

Amikor a sajtó nyilvánosságra hozta a tényt, hogy nem veszprémi cég termékéből készül a Kossuth utcai térkövezés, sokan felháborodtak. A város polgármestere vizsgálatot rendelt el a felelősség megállapítására. A polgármesteri hivatal megállapította, hogy a helyi vállalkozó lekésett a pályázati határidőről. A Lokálpatrióták ezt az indokot nem tudják elfogadni, mert a vállalkozásnak nem kellet pályáznia, őt felkéri a pályázatot elnyert cég.

Molnár Ernő véleménye szerint aki jártas a közbeszerzési pályázatokban, tudja, hogy a közbeszerzésben győztes kivitelező dönti el, vagy esetleg „befolyásos súgók tanácsát fogadja el” abban, hogy honnan és kitől szerzi be a térköveket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!