Hírek

2017.03.10. 21:24

Lomis piacból sosem elég?

Új kérelem érkezett a Polgármesteri Hivatalba a várkerti egykori Vasas-sporttelepre tervezett használtcikk-piac elindításával kapcsolatban - tájékoztatta a veol.hu-t Kanozsainé Pék Mária, Pápa címzetes főjegyzője.

Polgár Tibor

Mint beszámoltunk róla, a Teveli úti lomis piac megszűnése óta két megkeresés érkezett piaclétesítés ügyében a helyi önkormányzathoz, mely a szakhatósági engedélyek alapján az egyiknek helyt adott, de a másiknak nem. Ennek nyomán a Vaszari út 54. szám alatt március 4-én megtartották az első piacnapot. A városban híre ment, hogy március 15-én a várkerti helyszínen is megnyitják a lomis bazárt, ezt az érintett vállalkozó kapcsolattartója meg is erősítette lapunknak. Ám mivel legutolsó információink szerint az önkormányzat - egyelőre - nem adott zöld utat a második piacnak, ismét Pápa címzetes főjegyzőjétől kértünk tájékoztatást az ügyben.

Kanozsainé Pék Mária elmondta, kérelem esetén a polgármesteri hivatal vizsgálja, hogy az adott területen vásárrendezést és piactartást lehetővé tesz-e a város településrendezési terve
Fotó: Huszár Hajnal

Kanozsainé Pék Máriától megtudtuk, március 7-én új kérelem érkezett a Polgármesteri Hivatalba a Várkert út 6365/1 helyrajzi szám alatti ingatlan területén történő piaclétesítést ügyében. A címzetes főjegyző kifejtette: a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló vonatkozó törvény értelmében, ha a kérelem nem felel meg a követelményeknek, az eljáró hatóság a kérelem beérkezésétől számított nyolc napon belül hiánypótlásra hívaj fel az ügyfelet, ahogy az jelen esetben is megtörtént. A hiánypótlás teljesítése után történik a szakhatóságok megkeresése, nekik 15 napjuk van állásfoglalásaik megadására.

Kanozsainé Pék Mária kérdésünkre elárulta, a Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési Osztályának építéshatósági tájékoztatása szerint az említett várkerti ingatlanon a feltételek teljesülése esetén engedélyezhető a kérelemben szereplő vásárrendezés és piactartás. Egyúttal a hivatal felhívta a figyelmet arra, hogy a vonatkozó kormányrendelet alapján a parkolóhelyeket telken belül kell biztosítani.

Mint korábban írtuk, a vásár vagy a piac üzemeltetését az azok helye szerint illetékes települési önkormányzat jegyzője engedélyezi az egyes szakhatóságok hozzájárulásai alapján. Vásár/piac a kereskedelmi hatóság által kiadott vásár-, illetve piacüzemeltetési engedély birtokában üzemeltethető. A tevékenységre vonatkozó jogszabályi és hatósági előírások megsértése esetén a kereskedelmi hatóság megtiltja az engedély nélkül folytatott, előírásokba ütköző tevékenység végzését és bírságot szab ki – közölte a Naplóval Kanozsainé Pék Mária.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!